המתכון הביתי והמוצלח הזה יצא לאויר העולם בתוכנית הבישול מאסטר שף .....פתאום כולם מכירים מה זה מזו'זי'ן!!!!!
אני כילד זוכר את דייגי עזה ואל עריש מגיעים למושב וצועקים דגיייים דגיייייים.....והיו מביאים דגים שלא היו נפוצים כל כך אז......בורי של ים לוקוסים ועוד....וזאת בזמן שבקלה קפואה הייתה פיסגת הקולינריה הימית בארץ......סרדינים טריים היו גם בשפע......מרוקאים שגדלו במרוקו בערי הים מתיחסים לסרדינים בצורה מעוררת הערצה וישנם המון מתכונים לדגיגון המופלא הזה......
היום נכין את הסרדינים ממולאים בכוסברה ותבלינים.....עבודה קשה לנקות אך טעים רצח.....
מצרכים
קילו סרדינים נקיים ומפולטים ללא חציה
צרור כוסברה קצוצה דק
2 כפות אריסה מרוקאית (מומלץ חריפה)
1/2 ראש שום כתוש
כפית וחצי כמון
מלח
2 כפות שמן
לעסק.........מכינים מילוי בקערה.....מערבבים את הכוסברה, אריסה,השום הכתוש והכמון ממליחים ומוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים היטב.......את הסרדינים המפולטים מיבשים בעזרת נייר סופג או מגבת....ממלאים בתערובת המילוי וסוגרים בעזרת סרדין נוסף......את הזוג מקמחים ומטגנים על אש לא חזקה כ - 4 דקות מכל צד......
מגישים עם לימון והרבה אהבה
בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה