יום שבת, 9 ביולי 2011

קציצות בקר ברוטב פלפלים יבשים

את יום שישי פתחנו בהפסקת מים שלפי העיריה לא יודעים מתי יחזרו המים......האישה והילדים נסעו לסבתא ואני בבית עם היורש בגדול.....טוב גם קניות לא עשיתי ומתחילים להכין שבת ממה שיש.....לא מוותרים על דג מרוקאי וחלות טריות....

אז קפצתי לחנות הדגים ובורי גדול נחת במטבח חלות ולחם פרינה.....כל השאר ממה שיש בבית.....מתברר שכמו שמישאל אומר אנחנו סתם אוגרים והיה בבית מספיק פרודוקטים להאכיל גדוד....נו טוב לא גדוד אבל מחלקה של גולנצ'יקים רעבים.....

הכנתי מחצי ק"ג בשר בקר טחון קציצות ברוטב פלפלים יבשים...יצא מעדן...לא נשארה אפילו אחת בסוף השבת....

מצרכים

1/2 ק"ג בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
תפו"א בינוני מגורר בפומפיה הכי דק שאפשר (ממש מרוסק)
4-5 פלפלים יבשים מנוקים מגרעינים ומושרים 5 דקות במים חמימים
כוס ציר בקר....אם אין.....אל תפחדו מכפית מרק עוף
תבלינים ל1/2 ק"ג בשר.....1/2 כפית פפריקה.....1/4 כפית כמון.....1/4 כפית ראס אל חנות....כמה גירודים של מוסקט טרי ומלח ע"פ טעמכם

לעסק........בסיר מרתיחים כליטר מים עם ציר העוף והפלפלים....מתבלים את הנוזלים במלח ...פלפל לבן וכף שמן.....בקערה מתחילים להכין את העיסה לקציצות.....הבשר הכוסברה ותפו"א המגורר מצטרפים לתבלינים ולעוד כף שמן.........אחרי שהמים רותחים והעיסה מוכנה...מכדררים קציצות ומניחים בעדינות בסיר.........מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ועוד 10 דקות עם מכסה פתוח על מנת לצמצם את הרוטב....

מגישים עם כל תוספת העולה על דעתכם...אני הגשתי עם אורז

בתאבון



אין תגובות:

פרסום תגובה