יום רביעי, 13 ביולי 2011

בורגול וגלילות דג

להכין מנה יש מאין זה המנות הכי שוות שיוצאות....אז בהמשך לפוסט הקודם היורש ביקש שניצל דג  ובורגול....שדרגתי מעט ולא נשאר פירור.....

מצרכים לדג

3-4 פילטים של דג.....תלכו על הדגים הקטנים זה לא הזמן למוסר או לוקוס.....אני עשיתי עם פילה מושט
חבילה פורטובלו קטנים חתוכים ומוקפצים במחבת עם שמן זית פלפל ומלח
כף חרדל גרגירים
עלים מ-4-5 ענפי טימין

איך הכנתי את הדג......לתוך הפטריות מוסיפים את החרדל והטימין ובודקים המלחה......שמים מנה גדושה בתוך הדג ומגלגלים.....ממליץ לתקוע 2 קיסמים שלא יפתח הדג בטיגון......מקמחים ומטגנים 3-4 דקות בשמן עמוק.....כשמזהיב ואתם בטוחים שגם בפנים מוכן מוציאים לצלחת עם נייר סופג......ניתן להגיש כמנה עם כל תוספת העולה על דעתכם....לימון טרי או רוטב צרמלה יכול להיות מעולה

מצרכים לבורגול

2 כוסות בורגול שטוף היטב ומושרה  כ- 5 דקות
ראש שום שלם ולא מקולף
4 פילפלי שאטה יבשים
2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות של סנטימטר ומטוגנים עד לתחילת ההזהבה...שלא יהיה צ'יפס :-)
כוס ציר עוף או ציר ירקות...או למי שלא פוחד 3/4 כף אבקת מרק

לעסק......מסדרים את התפו"א בתחתית הסיר..... שופכים את הבורגול לסיר.....תוקעים באמצע את ראש השום....את השאטה גם דוחפים לתוך הבורגול......שופכים מלמעלה את הציר ומוסיפים מים 2 ס"מ מעל לבורגול.....מתבלים ב1/2 כפית פפריקה, מלח ופלפל.....ומעלים לבישול של 40 דקות על האש הכי קטנה בגז שלכם.......משאירים את הסיר סגור לפחות 20 דקות נוספות אחרי שכיבתם את הגז......ואז ניתן להגיש....

אני צרפתי את הבורגול לדג אך ניתן לשלב כל אחד מהמרכיבים עם משהו אחר

בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com רוצים להדפיס את המתכון סמנו אותו עם לחצן ימני וכאשר כולו כחול לחצו קונטרול P



אין תגובות:

פרסום תגובה