יום ראשון, 13 בינואר 2013

קציצות בקר ברוטב עגבניות

הרבה זמן לא פרסמתי מתכון....העבודה במסעדה........ביתי הקטנה שנולדה השבוע בשעה טובה.........ועכשיו חוזרים לכתיבה......מנה שהוגשה במסעדה עם אורז בסמטי ריחני שבושל בציר עוף

מצרכים לקציצות

1/2 ק"ג בשר טחון
תפו"א קטן מגורר היטב
בצל קטן מגורר או קצוץ דק דק
חופן פטרוזילה קצוצה
תבלינים......כפית אבקת מרק עוף......1/2 כפית ראס אל-חנות......1/8 אגוז מוסקט טרי מגורר.....כפית פפריקה מרוקאית.......מלח

מצרכים לרוטב עגבניות

4 עגבניות אדומות ללא גרעינים ומגוררים בפומפייה
2 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים דק
תבלינים......כף פפריקה מתוקה.......מלח .....קמצוץ פלפל לבן.........2 כפות שמן

לעסק..........מערבבים היטב את המסה לקציצות.......מכדררים אותם בידיים משומנות ומכניסים לסיר מים רותחים.....אחרי הרתיחה תנמיכו את האש  ואז להכניס...כל קציצה 4 דקות ומוציאים

בינתיים מרתיחים כ - 20 דקות לפחות את הרוטב......מכניסים את הקציצות לבישול נוסף של כחצי שעה.....במהלך הבישול מערבבים בעדינות את הסיר

הרוטב צריך שיהיה סמיך אבל לא יותר מידי.......אורז לבן ויש לכם אחלה ארוחה

בתאבון


6 תגובות:

  1. אנונימי14/1/13

    קודם כל המוווווון מזל טוב באמת התגעגעגעגעגענו
    אבל היה שווה בשביל ה"פריחה" הקטנה והנהדרת שהצטרפה למשפחה.
    שיהיו לה ולכם חיים "טעימים מאוד".

    ממתינים לעסק של עוד מרשמים, תודה

    משפחת דהאן

    השבמחק
  2. אנונימי1/4/13

    מתכון מוצלח.
    הכנתי היום ובמקום ראס אל חנות, שלא היה לי , שמתי קינמון וכמון ( שאלו המרכיבים העיקריים בתבלין הזה למעט בהרט שגם לא היה לי).
    הילדים טרפו וגם שאר בני המשפחה.
    תודה ומזל טוב.

    השבמחק
  3. אנונימי1/8/13

    מאותגרת בישול: הרוטב- שמים את כל הרכיבים על המחבת ואז מדליקים את האש?

    השבמחק
  4. אנונימי1/8/13

    האם צריך להוסיף מים להכנת הרוטב?

    השבמחק
    תשובות
    1. טיפה רק שלא ישרף......שהרוטב יהיה עשיר בעגבניות ולא מרק עגבניות

      מחק