לכל עדה ישנה תוספות מתוספות שונות לחמין .....הפעם נכתוב על רולדת אגוזים / בוטנים שנכנסת לחמין מרוקאי....המתכון והרולדה בתמונה שייכים לאימי מורתי.... אמא אוספת את כל סוגי האגוזים ומכינה מהם מעדן לחמין.....אנחנו כילדים קראנו לה "עוגה לחמין"......המרוקאים קוראים לזה "קוֹרָה דִי סְכִינָה".
מצרכים
10-12 פרוסות לחם שחור או לבן בן יומיים.....רק את הלבן הפנימי ללא הקשה......מפוררים את הלחם עם שמן לפירורים (כמו קוסקוס) ומוסיפים לתערובת הלחם 2 כוסות פירורי לחם.
2-3 כוסות אגוזים מכל הסוגים (בוטנים, קשיו, אגוזי מלך) קלויים.....הפקאן זה האגוז היחיד שלא קולים אותו.....לטחון או לשבור את כל האגוזים ולהוסיף לתערובת הלחם.
כוס סוכר
כף קינמון
1 אגוז מוסקט מגורד בפומפייה דקה
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור
4 ביצים
לעסק........לשים את כל המצרכים בקערה וללוש עם כוס מים......מכינים רולדות ע"פ הגודל שאתם רוצים ושמים בנייר פרגמנט.....לא לוחצים או מהדקים כי זה מתנפח מעט בחמין......שמים בחמין למטה......פורסים פרוסות ומגישים.
בתאבון
וואיי וואיי וואי זה נראה טעים כל כך. אני הייתי מכינה פעם עם בוטנים ובשר טחון גם תבלינים ומעט ציפורו. קראו לזה תמרה. שלכם נראה עסיסי ופריך. סחתיין ותודה על המתכון.
השבמחקלאיזה עדה זה שייך ה"תמרה"?......איזה יופי של תוספת זה יכול להיות בחמין
מחקתודה
גראה לי שהיא התכוונה לטעמרה של המרוקאים.אחלה מתכונים לשבת אמנון, תודה!
מחקלא תכננתי חמין לשבת
השבמחקעכשיו אני חייב
החמין והחיטה נראו חבל"ז, אבל עם הרולדה הרגת אותי סופית!
השבמחקחורף טוב,
חני
אמנון תהיה בריא איזה אליפות אתה !!!!
השבמחקהביצים - הכוונה לביצים קשות שמערבבים עם הלחם הרטוב והאגוזים הטחונים ?