יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

לשון בקר כמו של אמא

לסוכה השנה הצטרפו משפחת זוגתי.....בשרים מיוחדים ורכים הולך תמיד......יש המון מתכונים מסובכים ומפונפנים אבל בסוף תמיד אני מכין את הלשון כמו שאמא שלי הכינה לנו תמיד....כל כך פשוט וכל כך טעים

אם יש חג שאני אוהב זה סוכות בד"כ חופש מהעבודה ומשלים שעות עם המשפחה.......בניית הסוכה עם הילדים כמו פעם....פטיש מסמר וכאלה......והישיבה ערב החג אחרי כל המלאכות האלה מיליון דולר......וכמובן המנה שאנחנו אוכלים בארוחת הצהריים האחרונה בסוכה מרק בשרה עם פיתות פרינה 2 מיליום דולר....בקיצור בשבילי מהחגים היותר שווים :-)

אז התכנסנו לכתוב את המתכון ללשון

מצרכים
1 לשון בקר
1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות
תבלינים......קמצוץ פלפל לבן......כפית מרק עוף.....15 שערות זעפרן בכוס מים או קמצוץ כורכום.......ו3 כפות שמן...ומלח כמובן ע"פ טעמכם

לעסק.........מרתיחים את הלשון במים כ - 1/4 שעה.....שופכים את המים וממלאים מים חדשים ומבשלים עוד כשעה......בסוף השעה שופכים את המים ונותנים ללשון להתקרר........על הלשון יש קליפה שמצריכה קילוף....ממש כך לקלף ומה שלא יורד בקילוף תגלפו עם סכין חדה.......מתחילים לפרוס פרוסות בעובי 5-7 מ"מ ומסדרים בסיר......מערבבים את כל התבלינים עם מי הזעפרן ושופכים על פרוסות הלשון.

מפזרים את קוביות הגמבה ומוסיפים עוד מעט מים ומעלים על האש......לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור כ - 3/4 שעה.......בד"כ זה מספיק  (תבדקו עם מזלג שהבשר רך).......מסירים את המכסה ומאדים טיפה את הרוטב שישאר כמעט רק השמן.....

טיפ קטן להיזהר עם המלח.....עדיף שיחסר על פני לשון מלוחה

בתאבון וחג שמח


8 תגובות:

  1. טוב, מעולם לא הבנתי את המאכל הזה אבל בבית הפולני שלי הוא תמיד היה הצלחה. כדאי להיזהר עם המלח כי בדרך כלל, אם מדובר בבשר כשר הוא מומלח מאד ממילא. התמונה הזו העלתה בי זיכרונות עבר מרגשים ומכל הלב, תודה רבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על התגובה המקסימה

      צודקת 100% לגבי המלח

      מחק
  2. אמנון היקר!!!! אין על הבלוג שלך!!! אתה מרגש אותי כל הזמן עם הכתיבה שלך והמתכונים מבית אמא (שה' ישמור אתכם אמן)

    חג שמייח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה......בהזדמנות גם חפרתי אצלך בבלוג.........מקסים זו המילה המדוייקת

      מחק
  3. אנונימי3/10/12

    את הפרוסות חותכים לאורך או לרוחב כמו בשר מס'5?

    השבמחק
  4. האמת -כמו בבית אמא. גם הטעם יצא מעולה. בבישול הוספתי פלפל אנגלי ועלי דפנה ויחודיות הטעם נותרה . הנאה מלאה

    השבמחק
  5. אנונימי22/3/17

    צריך מיץ מחצי לימון מעובב עם חלמון ביצה

    השבמחק