יום רביעי, 27 ביולי 2011

שקשוקה של אמא

תמיד אכלנו שקשוקה.....אבל בבית אמא שאלה מי רוצה מטבוחה עם ביצים......כי תמיד זה היה הכי טעים והכי מושקע....מטבוחה שמוסיפים מעט מים (שלא ישרף באידוי) ביצים מכסה ותוך 5 דקות יש ארוחת פאר......בשקשוקה אצלנו מעולם לא היה בצל.....כי כלל שני בבישול מרוקאי (אחרי תרגעי) זה שבסיר אחד לא מתבשל שום ובצל.......אל תשאלו למה גם אני לא הבנתי....התשובה היא כככה זה וזהו :-)......אבל יוצא ללקק את האצבעות....

אז כך המטבוחה אצלנו מכילה מרכיבים בסיסים ומה זה טעימים.....תכינו סיר גדול כשהעגבניות בזול ותקפיאו.....המטבוחה אחרי הפשרה יוצאת כמו חדשה...

אז תקחו 1/4 ק"ג מטבוחה....תוסיפו חצי מהכמות מים תערבבו שיברו ביצים ולגז עם מכסה...אחרי רתיחה הורידו לגז קטן ל5 דקות...הכינו לחם טרי ואתם על הסוס

בתאבון


תגובה 1:

  1. אנונימי3/12/12

    ניסיתי יצא אחלה אחלה טעים !!!!!!!

    השבמחק