יום רביעי, 15 ביוני 2011

כבש בשאלוט

לארוחה מדהימה שאכתוב עליה ביום יומיים הקרובים.....שכמה שאכתוב על ארוחה זאת זה יתגמד לעומת מה שהיה שם באמת....על קצה המזלג.....התקבצה קבוצה של בשלנים ושפים שמוצאם לא משוודיה בדיוק....יותר קרובים לקזבלנקה וכל אחד הכין משהו מהמטבח המרוקאי....אני הכנתי סיגרים ממולאים בכבד בקר ועוף וכבש בשאלוט....יצא מדהים....מומלץ בחום גם לעצלנים ביותר :-)

מצרכים

2 ק"ג בשר כבש ...מומלץ חלק קדמי את איזור הצלעות הקדמיות.....לבקש מהקצב שיחתוך
1 ק"ג בצלי שאלוט קלופים
15 שערות זעפרן בחצי כוס מים חמימים

לעסק.....מפזרים את השאלוט מעליו את הכבש .....את מי הזעפרן יוצקים פנימה וממליחים בעדינות ע"פ טעמכם.....את הסיר נרתיח ונעביר לאש הכי קטנה לבישול של כ- 3 שעות.....במהלך הבישול ננער את הסיר שלא ידבק.....בסיום הבישול מתקנים תיבול מלח והתבשיל הניפלא מוכן להגשה......נכון פשוט?....עכשיו להכין גם ולעדכן איך יצא!!!

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com
 
אם תסתכלו מסביב לתמונה תראו נגיעות של הפוסט הבא :-)
 

2 תגובות:

  1. אנ י מכין את המתכון,

    אין שום תוסםפת של נוזלים או תבלין מלבד הזעפרן !!?

    תודה

    השבמחק
  2. יש חצי כוס מים ....שהם מי הזעפרן......ובסוף הבישול מלח ע"פ טעמכם.....ספרו איך יצא

    שבת שלום

    השבמחק