יום חמישי, 16 באוגוסט 2012

חריימה

ושוב פעם לכבוד הוא לנו לארח בבלוג את אחי הרוחני והקולינרי שף צחי מויאל

אכלתי בחיי חריימה ותאמת אף פעם לא עלה בדעתי שאחליף אותו בדג המרוקאי.....עד שבערב מופלא בביתו של טדי...מטדי מבקר במסעדות (שגם צילם את התמונה) שאירח אותנו לערב מאכלי טריפולי טעמתי ונפגעתי......החריימה היה כל כך מדויק וטעים שהשבעתי את השף שזה יהיה המתכון שלנו לשבת בבלוג.........צחי הפוסט שלך בבקשה

בוא נעשה סדר
חריימה הוא דג מבושל מהמטבח הלובי
החרימה הינו אחד מעמודי הטווח העדה הטריפוליטאית ישנם כמה ורסיות לדג
אני בחרתי במתכון שלמדתי מחמותי מזל שתחייה

אז ככה
כמו בכל תבשיל עם דגים
איכות התבשיל תקבע עפ״י טריות הדג וסוג הדג
אני ממליץ למתכון הנ״ל לוקוס או בורי ים
בסיר שטוח נחמם מעט שמן רגיל
נקצוץ כ 6 שיניי שום ומזהיבים קלות יש להקפיד שלא ישרפו הם יתנו טעם מר למנה
ננמיך את האש נוסיף כ 4/5 כפות רסק עגבניות (מקופסאות)
נטגן קלות נוסיף
פפריקה מתוקה בשמן 3 כפות
פפריקה חריפה (לפי רמת חריפות שאתם אוהבים) מומלץ כף שטוחה
כמון כף שטוחה
קימל טחון 1/2 כף .....ומלח
נוסיף כ 2 כוסות מים
נביא לרתיחה
ננמיך ונסדר את הדג
נבשל על אש נמוכה כ 30 דק
לקראת ההגשה נכבה את האש נמתין כ 10 דקות
נסדר בצלחת הגשה ונסחט מעל לימון טרי
נגיש לצד חלה טרייה ובתיאבון


תגובה 1: