יום שישי, 23 במרץ 2012

התחרות ברומניה

לפני כחודשיים שף צחי מויאל חבר נפש התקשר ושאל אם ברצוני להצטרף לצוות שיוצא לייצג את ישראל בתחרות בינ"ל ברומניה......התשובה הייתה כן ברגע וגם העזר כנגדי פרגנה מההתחלה......הצוות כלל את הקפטן שף אבי סיגאווי שף מויאל ועבדכם הנאמן.

הקפטן התגלה כשף גאון עם מעוף קולנרי.......שף מויאל אדם מקסים ושף בחסד עליון......אז הכל החל בימי אימון שבו לא וויתרנו על כלום....המנות נכתבו וצולמו וידענו בדיוק עם מה אנחנו מגיעים לתחרות.

הנבחרת כללה ערבים ויהודים ששם התחברו כולם לכבד את הדגל ולהביא כבוד למדינה.

כמה מילים של שף צחי מויאל על התחרות

התחרות התקיימה בעיר ייאש שברומניה, היא התחרות מתחלקת לשניי ימים מרכזים:

ביום הראשון בו מציגים המתמודדים מטבח קר והדרישות הן :

- מנה אלטרנטיבית-צמחונית
- מנה קראטיבית -חדשנית
- קונדיטוריה
- אפיטייזרים-מנות פתיחה
על כלל המנות להיות מוגשות ראויות למאכל.

ביום השני תחרות מטבח חם, בה כל התחרות מתבצעת באוויר הפתוח:

- מנת חדשנית
- מנת קדירה
- מנת מנגל
- מנת מחבת/פלנצה

כלל הבישול מתבצע באמצעים מינימלים,כגון:כירת גז, פוייקה, מנגל.

יש להגיש מכל מנה 2 צלחות ראויית למאכלתוך שמירה והקפדה על כל כללי הקולינאריה:מרקמים, שיטות ריכוך, טעמים, טמפ׳ וכמובן פרזנטציה.

מישראל יצאנו כ 15 מתמודדים שנחלקו לכמה קבוצות. הצוות שלנו כלל אותי, צחי מויאל, אבי סיגוואי ואמנון יפרח.
כל הצוותים עשו עבודה יפה אך הצוות שלנו גרף את רוב פרסי התחרות ובפרט מהמשלחת הישראלית.
ביצענו עבודה מכינה לתחרות, החל מהיערכות לוגיסטית וכלה בהכנת המנות בארץ לשם אימון, חלוקת רשימות של ציוד ומזון לכל אחד מהקבוצה.

סיכום התחרות לצוות 3
5 מדליות זהב
1 מדליה כסף
2 ארד
2 גביעים וגביע אלוף האלופים

נוכחנו לדעת כי


אין דבר העומד בפני הרצון
וההכנה היתה משתלמת
״יגעת ומצאת תאמין״

תודה לשף אבי סיגאווי ולשף צחי מויאל - צוות 3 ישראל




 


צוות 3 מישראל עם חבר השופטים בראשות שף ליאון מנחם מישראל



השופט טועם



נשיא השופטים שף ליאון והשופט הגרמני



שף ראובן הראל שופט ישראלי והשופט המלטזי



מנת בשר ראש עם קוסקוס איזה ידי זהב שף צחי


סלומון קונפי במעטפת אבוקדו לצד איולי לימונים 

טרין חזה עוף במילוי מוס עוף פלפלים קלויים וכמהין על מצע מחית בטטה וטחינה שחורה 

בורלה של מוס כבד עוף לצד לימונצלו
וביסקוט אגוזים 

קינוח גאוני של שף אבי סיגאווי 

סלומון בציפוי עגבניות מיובשות 
על מצע קרם שורשים אספרגוס
וריביול במילוי קרם אפונה 

רול צמחוני על מצע אספרגוס, חציל ממולא גבינות וקרם שורשים

10 תגובות:

  1. עידו23/3/12

    אלופים! גאווה ישראלית!!!

    השבמחק
  2. אחד + אחד זה שניים. ככה לימדו אותנו בכיתה א', נכון?
    אז על אותו משקל : אלוף + אלוף = ניצחון.
    ועל זה נאמר : משי כפרה על שניכם.
    גאווה שבקייקית .
    אוהבת אתכם !
    מי אם לא אתם ....
    כל הכבוד !!
    תשלחו לי חומרים ואכתוב (לצחי אני עוד חייבת מהעם הקודמת, אז יאללה בואו נעשה את זה).
    נשיקות ממני ומניסים.

    השבמחק
    תשובות
    1. אבי סיגאוי24/3/12

      אריאלה היקרה,תמונות מהממות העלה אמנון,אך אלו אינן כולם,שמות המנות לא פחות יפות מהמראות וכמובן הטעמים,אשמח לצרף אלייך רשמים אישיים ומלוא החופן תיאורים על הרכב המנות ותהליך הכנתן על ידינו,יש כאן חומר עצום לכתבה נרחבת.0578187279 אבי סיגאוי.

      מחק
  3. עוד המון מדינות חייבות להכיר את החבורה המוצלחת והכשרונית כל הכבוד ויש כבוד כולנו גאים בכם

    השבמחק
  4. כבוד אמיתי אמנון!
    גאים בך!

    השבמחק
  5. אירן24/3/12

    כבודדדדדדדדדד

    השבמחק
  6. כמה כשרון! גאווה ותאווה לעיניים. המון השקעה, מחשבה ואהבה. כל הכבוד!

    השבמחק
  7. אנונימי24/3/12

    אמנון
    שיחקתם אותה ...כל הכבוד!!

    השבמחק
  8. veredgy25/3/12

    כל הכבוד על ההשגים הנפלאים.
    נעים ששמה של ישראל מתקשר למדליות והצלחות במדינות זרות.
    כל נקודת זכות חשוב לישראל.
    אבל, יורשה לי להעיר
    סלמון ולא סלומון.
    ברולה ולא בורלה.
    תודה וסליחה

    השבמחק
  9. כל הכבוד על ההשגים הנפלאים.
    נעים ששמה של ישראל מתקשר למדליות והצלחות במדינות זרות.

    השבמחק