יום חמישי, 21 בפברואר 2013

דג לוקוס וחרשוף.....מרוקאי כמובן

חרשוף יש כי אמא ניקתה לי ......לוקוס שווה שרק יצא מהים טרי טרי מה צריך עוד לכבוד שבת

מצרכים

כמה נתחים טובים של לוקוס
חרשוף מנוקה לתחתית הסיר
2-3 פלפלים יבשים נקיים מגרעינים
פלפל אדום פרוס לרצועות
צ'ילי אדום
ראש שום קלוף
חופן כוסברה קצוצה
תבלינים.......כף או שתיים פפריקה מתוקה ....מלח ע"פ טעמכם....ו-2-3 כפות שמן

לעסק.......מסדרים בסיר את הפלפלים והחרשוף ומעליהם מניחים את הדגים.......מפזרים את שיני השום והכוסברה.......את התבלינים מערבבים עם 2-3 כוסות מים ושופכים על הכל.....

מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לבישול של כ - 20 דקות.........מסירים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים שיהיה רוטב סמיך וטוב

חלה טריה ולעסק........שבת שלום



בסיר לפני הבישול

יום חמישי, 14 בפברואר 2013

דפדפי תפו"א אפויים

תוספת קלה קלה וטעימה טעימה

הפעם ישר לעסק.......תפו"א בינוניים קלופים (אני אוהב את הדזירה האדומים).......בעדינות במנדולינה פורסים ומניחים מסודר בתבנית.

שמים מילימטר או שתיים גובה מים (יעזור בריכוך התפו"א).......מזליפים שמן זית בנדיבות......פלפל שחור גרוס........טימין טרי ומלח ים או גס

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לרבע שעה  לתנור שחומם ל 180 מעלות.......מסירים את נייר הכסף ונותנים צריבה טובה......

בתאבון


יום שני, 28 בינואר 2013

חרשוף המנה הבסיסית

אחלה תוספת פשוטה וטעימה......תודה לאחותי שהכינה ללקוחות המסעדה ולאמא שלי שטרחה והכינה.....וכמובן לטדי מבקר במסעדות שכל צילום שלו פגז

מצרכים

כקילו חרשוף קלוף ומוכן
2 עגבניות קלופות ללא גרעינים וחתוכות לקוביות
4-3 שיני שום קצוץ גס
תיבול......מלח...פלפל לבן.....כפית אבקת מרק עוף או ציר......קמצוץ כורכום ו - 2 כפות שמן

לעסק...........הכי פשוט בעולם.....סולקים כ -10 דקות ושופכים את המים..........החרשוף נכנס לסיר עם מעט מים מביאים לרתיחה ומנמיכים לבישול של כחצי שעה על אש קטנה.......מצמצמים טיפה את הרוטב ומסתערים

לנקות את החרשוף כך

בתאבון