עוגה קלה, נהדרת ומהירה להכנה. מושלמת ליד כוס קפה. מתכון מהרשת שעבר שדרוגים.
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש):
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15% שומן)
4 כפות שטוחות נס קפה מגורען איכותי (גרגרים, לא משקה)
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות (400 גרם) סוכר
3 ביצים מס' 1 (L)
450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
2 שקיות אבקת אפייה
150-200 גרם אגוזי לוז קלויים מעט, חצאים או שבורים גס
אבקת סוכר
לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה
אופן ההכנה:
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש):
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15% שומן)
4 כפות שטוחות נס קפה מגורען איכותי (גרגרים, לא משקה)
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות (400 גרם) סוכר
3 ביצים מס' 1 (L)
450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
2 שקיות אבקת אפייה
150-200 גרם אגוזי לוז קלויים מעט, חצאים או שבורים גס
אבקת סוכר
לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה
אופן ההכנה:
- מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה וקפה מגורען בקערה קטנה, בעזרת כף, ומניחים בצד
ל-10 דקות. מערבבים שוב עד להמסתם המלאה של גרגרי הקפה בשמנת. מניחים בצד.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש במעט חמאה מומסת.
- מקציפים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
- מוסיפים את תערובת השמנת לתערובת הביצים תוך הקצפה איטית, עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מוסיפים את אגוזי הלוז וממשיכים בהקצפה איטית.
- מנפים קמח, אבקת אפייה לתוך התערובת וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
- יוצקים את העיסה לתבניות. מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או כמעט יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה-שעה מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון ושבת שלום,
אליפות!!
השבמחקיאמי
השבמחקאמנון תודה על מתכונים נהדרים, אשמח אם תתן רעיונות למתכונים לפסח, תודה עדנה
השבמחקיש לשונית פסח בבלוג וממליץ לחפור בבלוג יש מתכונים ל 5 פעמים פסח :-)
מחקהשנה אני מוזמן והגלגלים אצלי טרם החלו לפעול
אמנון שלום, האם לא מדובר בטעות 2 שקיות אבקת אפייה????
השבמחקהיי
מחקלא טעות.....זוגתי הכינה ויצא מעולה