יום שלישי, 12 במרץ 2013

קציצות עוף ותפו"א והרבה רוטב עגבניות

מנה עם ריח וזיכרונות של בית פשוט להכנה וטעים טעים.......לחם טרי עם הרוטב החם........רוטב שיכול להימזג על קוסקוס ריחני......בקיצור מנה שהילדים יזכרו כמנה של אימא......או אבא :-)

מצרכים לקציצות

1/2 ק"ג חזה עוף טחון
בצל בינוני טחון או מרוסק למשחה
1/4 חבילה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק דק
תבלינים.......כף פפריקה מתוקה......כפית אבקת מרק.......כמה גירודים עדינים על פומפיה דקה של אגוז מוסקט וקמצוץ מלח

לעסק.......בשלב הראשון נכין את הקציצות.......נכניס את כל המרכיבים לקערה ונערבב טוב טוב.....נרתיח סיר קטן עם מים חמים..........נשמן את הידיים ונכדרר קציצות והופ למים...כל קציצה 3-4 דקות ונוציא......בשלב הזה אם בא לכם ניתן לקרר ולהכניס להקפאה להכנה מהירה בפעם הבאה.

מצרכים נוספים לתבשיל

10-15 תפו"א קטנטנים קלופים
4 עגבניות גדולות מרוסקות (ללא גרעינים וקליפה)
כף רסק עגבניות
תבלינים.......כף שמן......כף פפריקה......ומלח

לעסק והרכבת המנה........בסיר הבישול נוסיף את מצרכי הרוטב נערבב אתם גם את מי הבישול של הקציצות (נסנן אותם)
נוסיף את תפו"א והקציצות....נביא לרתיחה ובישול נוסף של חצי שעה .....טועמים מתקנים תיבול ומכבים.......נקרר טיפה ונגיש עם פרוסת לחם טרי

בתאבון









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה