צלחת מרכזית וטעימה של מנה שאפשר גם לחסל לבד עם לחם טרי וחם.......
מצרכים
כוס טחינה ......נכין כוס טחינה עם מים קרים לימון ומלח........שתהיה קצת חמצמצה
חציל בינוני שרוף על האש
לרוטב......מיץ לימון.......שמן זית ......1/4 פלפל חריף קצוץ דק דק.......ומלח........נשים הכל בצלוחית ונערבב
לעסק......נסדר בצלחת את הטחינה.......את החציל נניח על קרש חיתוך......נקלף את החציל ונשאיר את הראש......עם מזלג נמעך קלות את החציל בערך את החצי התחתון.......נרים עם תרווד בעדינות שלא יתפרק ונסדר יפה על הטחינה.
נפזר את הרוטב שהכנו על החציל.......נזליף עוד שמן זית ומלח גס .....אפשרי פטרוזילה קצוצה ואיזה צ'ילי נחמד...ונגיש
בתאבון
מקסים
השבמחקמה עם שום כתוש בטחינה
השבמחקלא חובה ......אני אישית לא אוהב שום בטחינה
מחק