יום שני, 21 בנובמבר 2011

סלרי וכרוב ניצנים

הסלרי או כמו שקוראים לו במחוזותינו כרפס הוא ירק מקסים.......... או שאוהבים או שונאים אותו......ואני אוהב.....מתאים לבישול להחמצה או לסלטים.

לשבת חיפשתי להכין תוספת נחמדה ליד האורז והפור נפל על הסלרי כמרכיב עיקרי.....יצא מעולה.

מצרכים

ראש סלרי.....להוריד את רוב העלים ולחתוך את הגבעולים לחתיכות של 5-7 ס"מ ולהשרות במים לשטיפה
חצי שקית כרוב ניצנים.....אני השתמשתי בסנפרוסט קפוא
1/3 צרור כוסברה  קצוצה
כוס ציר עוף או לחלופין 1/2 כף אבקת מרק
2 כפות שמן
תבלינים.......קמצוץ פלפל לבן......1/3 כפית כורכום.......מלח ע"פ טעמכם

לעסק........תראו כמה זה פשוט....שמים הכל בסיר,  ממלאים מים עד גובה הירק ומביאים לרתיחה........מערבבים הכל (לא בכף אלה בעזרת הזזת וסיבוב הסיר).....ונותנים לירק להתבשל כ - 25 דקות על אש בינונית.......מסירים את המכסה ומאדים את הנוזלים עוד כ- 5 דקות......מכבים ומגישים....הולך מעולה עם אורז

בתאבון


3 תגובות:

  1. ממש אהבתי את הרעיון והמתכון נקרא טעיםם!!
    איך אפשר לא לאהוב כרפס?

    אודליה (פנינת המטבח)

    השבמחק
  2. תודה אודליה

    גם מתכוניך נקראים בשקיקה

    השבמחק
  3. אנונימי22/11/11

    אני ממליץ מניסיון לסחוט מיץ מחצי לימון לקראת סוף הבישול זה תורם המון.
    רפאל טולידאנו

    השבמחק