יום חמישי, 3 בנובמבר 2011

נתחי בשר ושעועית

לערב שבת הכנתי את הסיר הטעים הזה.......השתמשתי בבשר שריר וצלי כתף שאותם חתכתי לקוביות....את הבשר בישלתי כשעה לבד במים ורק לאחר מזה הוספתי את השעועית......כתוצאה מזה השעועית לא התפרקה ויצא מנה לעניין......מומלץ עם אורז לבן....

מצרכים

1 ק"ג בשר ...כמו שאמרתי השתמשתי חצי חצי ..בשר שריר וצלי כתף
1 ק"ג שעועית טריה....לקטום קצוות ולחתוך לחצי....ומושרה כחצי שעה במים
2 עגבניות אדומות וגדולות......ללא קליפה וללא גרעינים וחתוכות לקוביות
תבלינים......מלח ....פלפל לבן קמצוץ......כף פפריקה מתוקה....כפית אבקת מרק עוף....3 כפות שמן

לעסק.......חותכים את הבשר לקוביות ומבשלים במים כשעה לפחות......את הקצף שנוצר בתחילת הבישול מסירים בעזרת כף גדולה.......לאחר מכן שופכים את כל שאר המצרכים ומערבבים בעדינות ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה.....

בודקים שהבשר רך ומאדים עד שיש מעט רוטב ולא שלולית מים....מכבים את האש ומגישים עם אורז לבן וצנוברים..מעולה

תראו כמה פשוט להכין מנה כל כך טעימה

בתאבון 


2 comments:

  1. אנונימי6/11/11

    אפשר להוסיף כף רסק ובסוף הבישול בצל מטוגן משפר את הטעם

    השבמחק
  2. כף רסק אפשר להוסיף.....חשוב לא להגזים בכמות הרסק כי זה משתלט על האוכל....אבל אין ספק שזה יכול להוסיף.

    לגבי הבצל זוגתי פחות אוהבת בצל כך שאני משתדל להשתמש בו פחות.....בטוח שהוא ישדרג לטובה את התבשיל

    שבוע נפלא

    השבמחק