יום רביעי, 9 בנובמבר 2011

לחם פרנה מרוקאי בעיבוד שמן

בילדותי הכרנו את הלחם הנפלא הזה רק בסיפורי מרוקו......ההורים, הסבים והסבתות סיפרו איך כל משפחה הייתה מכינה את הבצק ולוקחת אותו לפרנה השכונתית......הפרנה היא מעין טבון הדולק בעזרת עץ........בשנים האחרונות גילו את סוד הקסם של הלחם המרוקאי הפשוט ויותר ויותר מאפיות מכינות אותו ואפילו בסופר השכונתי תוכלו למצוא אותו.

ישנם עוד מקומות בעיקר במושבים שכוחי אל שהצליחו לשמר את המסורת ועדיין מכינים לחם בפרנה אורגינאל.....הדבר גם פותר להם את בעיית הלחם הטרי בחגים (שבהם מותר להעביר אש)......לחם פרנה בתנור זה על הכיפק  אבל אין על פרנה אורגינאל שבה הלחם יוצא עם ניחוחות קלים של עישון טבעי.

בד"כ מעבדים את הבצק בלישה השנייה עם קמח אבל אני בחרתי לעבד אותו הפעם עם שמן זית איכותי מה שנתן לו טעמים מתקתקים ועדינים.

מצרכים

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרית
4 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
כפית וחצי סוכר
1/2 כוס שמן קנולה או סויה

לעסק........מכניסים את המצרכים היבשים למיקסר ובעזרת וו לישה מערבבים קלות,    מוסיפים את כל השאר למעט המים ומתחילים בערבוב קל כאשר את המים מוסיפים לאט לאט.

הבצק ללחם הנפלא הזה צריך להיות דליל יחסית לחלות ולכן כמות המים אינה תורה מסיני ואם צריך יותר תוסיפו,    כאשר הגעתם למרקם חלק יש לתת למיקסר ללוש את הבצק עוד 5 דקות,   בסיום הזמן מעבירים לקערה לתפיחה ומכסים עם מגבת.....אורך התפיחה משתנה בהתאם לטמפרטורה בחדר,  עדיף במקום חמים אך לא חם מידי,    בסיום הבצק מכפיל את עצמו וזה הזמן לעבור לשלב הבא.

לשים את הבצק בפעם השנייה כאשר משטח הלישה והידיים משומנות בשמן זית.....לאחר לישה קלה מחלקים את הבצק ל-6 ויוצרים לחם שטוח בצורת עיגול או אליפסה ומכניסים לתבניות עם נייר אפיה לתפיחה שנייה.

כאשר הלחם תפח הוא נכנס לתנור בחום של 200 מעלות ל - 12 דקות בערך....תשגיחו כי זה משתנה מתנור לתנור.

מקררים ומגישים......

בהצלחה ובתאבון




הצגה מרוקאית שדנה באוכל (מתורגם) - קורע

11 תגובות:

  1. שיואוווווו !
    אתמול דיברתי עם אביעד (החבר שלי) על הפרינה ואמרתי לו שיש לי מתכון אבל אני צריכה לחפש אותו, והנה הבאת את זה. כפרה עליך !
    אני כבר שולחת לו קישור.
    מתה עליך, יא מלך !!!!

    התמונה מרהיבה!!

    בחיבק.

    השבמחק
  2. בוקר טוב יש לכם איכן אפשר לקנות תונור כזה יש לנו חצר ואני אופה כול שבוע לחם ואני רוצה לבנות הוא לקנות תנור כזה תודה ורד

    השבמחק
  3. ורד שלום

    מוכרים במושב ברכיה משהו מקצועי

    בבקשה קישור לעסק http://www.bamboostone.co.il/bamboostone/content.asp?cat=65

    יום נפלא

    השבמחק
  4. אמנון,
    הריח של הלחם שלך משיע אותי עד לכאן :)
    מהמם!!!
    רוזה.

    השבמחק
  5. תודה רוזה.......מת על הבלוג שלך

    יום נפלא

    השבמחק
  6. אנונימי9/11/11

    100מם !!!!!!!!!!!!!!

    רוצה ביסססססססססס גדוללללללללללל ענקקקקקקקקקקק

    אהבתי מאוד !

    שרית-ב


    השבמחק
  7. אורנה נריה יוגב9/11/11

    קורע, כמה צחקתי, והמתכון נהדר.
    תודה רבה אמנון. אין עליך.

    השבמחק
  8. נראה מעוללללה!
    אפשר ידנית במקום מיקסר?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שאפשר ידני......אבל ללוש טוב טוב

      מחק
  9. בשמת21/12/12

    הכנתי כבר פעמיים, יצא מעולה! סידרתי בתבנית חלוקי נחל ש"הקרבתי" מהגינה ושמתי עליהם את הבצק.יצא יפה.את העניין של החלוקי נחל לימדה אותי גיסתי יונה המרוקאית שעןשה לנו חיים טובים

    השבמחק
  10. אנונימי7/5/13

    צריך להזהר עם החלוקי נחל, לא כל אבל מתאימה, יש אבנים שיכולות להתפוצץ

    השבמחק