יום שבת, 31 באוגוסט 2013

פילה דניס וניוקי אריסה

את הרעיון למנה נתן שף צחי מויאל......ומאז כשאני מתארח מדי פעם בימי חמישי בעזיזה המנה הפכה ללהיט....המתכון כאן לפניכם למי שרוצה להכין בבית....או שתבואו בחמישי ואני אכין לכם

מצרכים לניוקי

3/4 ק"ג תפו"א ...עדיפות לזן האדום "דזירה"
350 גרם קמח לבן
ביצה אחת.....לקשקש בעדינות בצלחת ...מתחילים עם חצי מהכמות ורק אם צריך מוסיפים עוד
3-6 גרם מלח...תוסיפו ע"פ טעמכם

לעסק.....לוקחים  תבנית ומצפים אותה בשכבה של מלח עבה ומסדרים על המלח את התפו"א ומכניסים ל-50 דקות לתנור בטמפרטורה של 250 מעלות.......את התפו"א האפויים חותכים על שתיים אחרי שהתקררו קצת ומרוקנים בעזרת כף את הביפנוכו.....צריך למעוך לפירה ללא גושים כלל...אני העברתי בעזרת הכף דרך מסננת.....שוקלים במשקל 450 גרם מהפירה שיצא לכם......מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים הכי בעדינות...לא ללוש כמו בצק כי זה יוצא בצק דביק....מוסיפים 1/2 מהביצה (לי זה הספיק).....לשים עוד מעט ומניחים לנוח על השיש שכמובן קימחנו קודם.....

בעזרת סכין חותכים חתיכה מהבצק...את השאר מכסים ......ומרדדים לנקניק בעובי אצבע.....כל הרידוד נעשה כאשר השיש מקומח קלות....חותכים לחתיכות בגודל 1.5-2 ס"מ......הניוקי מוכן להמשך עבודה והכנת המנה.....את מה שלא תיכננתם להכין תניחו בתבנית מצופה בנייר אפיה ותקפיאו....אחרי כשעה במקפיא להעביר לקופסא אטומה למקפיא ובפעם הבאה אתם מסודרים למנה טעימה ללא הכנות מקדימות.....
 
אריסה ביתית - המתכון כאן
 
למנת הדג אני אוהב את הדניס או המוסר.....אבל תבחרו כל דג טרי שאתם אוהבים במשקל 400-600 גרם
 
לעסק......נכניס את הניוקי לסיר מים רותחים......כשצפים נוציא אותם למחבת שחיממנו חצי דקה קודם......במחבת 2 כפות שמן זית וחצי כפית אריסה.....נשפוך את הניוקי למחבת ונתחיל להקפיץ כחצי דקה.......נוסיף 2-3 כפות מים ממי הבישול ונמשיך לערבב ולצמצם את הרוטב עוד כדקה......כף כוסברה קצוצה ומלח ים ולהניח בעדינות בצלחת.
 
את הדג נצרוב מהצד של העור וצריבה קלה מהצד השני......נניח את הדג על הניוקי......מלח ים וטיפונת לימון.......עלי מיקרו או עירית / בצל ירוק קצוץ ונגיש.....אפשר גם עם פלח לימון

עוד מתכון לניוקי בסיסי וטעים - המתכון כאן
 
בתאבון


 

אין תגובות:

פרסום תגובה