יום שבת, 12 במאי 2012

פול ירוק בבישול איטי עם חרשוף כמון וזרזיף לימון

חשבתי מה להכין השבת.....חמין כבד עלי.......במקפיא תמיד יש הפתעות....שקית חרשוף שאמא ניקתה לי ושקית פול שאני פרקתי....יש לי מה להכין......כמובן שהיה גם אורז שבושל בציר עוף .....נתחים של צלי.....וסלטים

מצרכים


חרשוף קלוף ופול ירוק....אני השתמשתי בערך ב - 400 גרם מכל אחד
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
תבלינים ומלח


לעסק........מכניס את הפול לבישול של כשעה על אש קטנה ואז מוסיף גם את החרשוף.....מתבל בכפית כמון......כפית פפריקה אדומה.....1/4 כפית פלפל לבן ......כמה עלי כוסברה קצוצה וכף מיץ לימון...ומבשלים עוד שעה

5 דקות לפני הסיום (כמובן שצריך שבשלב זה יהיה מעט נוזלים)  מזליפים מעט שמן זית עוד הזלפה של מיץ לימון טרי ומעט כוסברה קצוצה לרעננות ותיקון טעמים

היורש טחן וטחן ואבא שלו אכל את מה שנשאר

בתאבון




2 תגובות:

  1. נחכה לחורף לנסות את המתכון.כשאמי ז"ל היתה בחיים הייתי קונה את החרשוך אצל הירקן ברחוב

    ביאליק בעתיקות והייינו מקנבים מבשלים ונהנים.כעת צריך עונה
    בברכה אריאל קסטל חיפה

    השבמחק
    תשובות
    1. זה מזיל ריר,
      ומזכיר את ימי ילדותי עם מטעמי הבישול של אמא עליה השלום

      מחק