יום רביעי, 5 בינואר 2011

עוף ואורז בנוסח "דמנאת"

משפחתו של אבי עליו השלום מקורם מהעיר "דמנאת" במרוקו, את המתכון הפשוט והטעים הבא אכלו בד"כ במשפחה של אבא, למרות שכולם טענו שאמא מבשלת אותו טוב יותר .......אני מסכים מיליון אחוז.

המתכון מאד קל להכנה אך דורש זמן בישול ארוך יחסית עד שהעוף "נופל" ממש מהעצם ונהיה רך מאד....את האורז משלבים בבישול עם ציר העוף המתבשל,

מצרכים

3 כרעיים שלמים או חתוכים
2 כוסות אורז בסמטי
חופן כוסברה קצוצה גס

לעסק......מכניסים את העוף ו - 3/4 כפית כורכום לסיר עם מים מעל לעוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לשעה לפחות.

לאחר כשעה מתחילים לטגן קלות (דקה או שתיים) את האורז וממשיכים בבישול עם כוס וחצי נוזלים שעוברים מהעוף ועוד 2 ו - 1/2 כוסות  מי ברז...לא אלאה אותכם בבישול אורז....הרעיון הוא להשתמש במי העוף ולהקנות את טעם העוף לאורז....תקנו תיבול מלח ופילפל לבן (בעדינות)....וכשהאורז מוכן תנו לו לנוח עם מכסה סגור עד להגשה.

בכל הזמן הזה העוף ממשיך להתבשל....הוסיפו כף שמן קנולה וקמצוץ פלפל לבן....תבלו במלח ע"פ טעמכם והמשיכו בבישול.

סכ"ה זמן בישול העוף צריך להיות שעתיים עד שעתיים וחצי כאשר ב - 10 דקות האחרונות נפזר את הכוסברה מעל לעוף.

טיפים שלי להצלחה .....אש נמוכה כל הבישול ולקראת הסוף אם יש יותר מידי נוזלים להוריד את המכסה ולהגביר מעט את האש.....ומלח בעדינות.....

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה   amnon120@gmail.com


2 תגובות:

  1. מישאל פומפיאנסקי5/1/11

    טעים טעים טעים

    השבמחק
  2. עידו מעוז14/11/11

    נראה ונשמע מעולה וזה ממש מעורר תיאבון ואת הריריות בפה, זאת הארוחה הבאה שלי...

    השבמחק