יום שלישי, 4 בנובמבר 2014

קורנביף קר

האמת שאת הנתח הזה ספציפית הכנתי בבית במעשנת מה שכנראה אין לכל אחד בשלוף,  את המתכון ניתן לבישול ולתנור ביתי כאשר את טעמי העישון לבשר ניתן מפפריקה מעושנת או למהדרין אם יש תמצית טעם עישון הרי זה משובח.
 
הרעיון המרכזי שהבשר עובר בשלב ראשון כבישה ורק אחרי זה נכנס למרינדות לקבלת טעמים,  הבשר יכול להיות לאחר ההכנה לפחות שבוע וחצי במקרר ולא מתקלקל (זה מה שניסיתי , פשוט נגמר) .....פורסים דק דק בבאגט טרי עם חרדל ועגבניה ואין טוב מזה
 
אז אני השתמשתי בחזה בקר טרי החלק שעוביו עד 4 סנטימטר
 
לכבוש את הבשר 1.5 קילו
 
1.5 ליטר מים
170 גרם מלח
5 גרם סלפטר -מלח אשלגן חנקתי. להשיג בבית המרקחת. משמש חומר משמר וגם שומר על צבעו האדום של הבשר
35 גרם סוכר
עלי דפנה
פלפל אנגלי לפי הטעם
גרגירי חרדל
אפשרי גם פפריקה כצבע מאכל
 
מרתיחים את כל חומרי התערובת ומקררים,   מכניסים לסיר למקרר לשלושה שבועות (כבר אחרי היום ה-15 זה מוכן אבל המהדרין מקפידים על 21 יום) כל כמה ימים הופכים את הבשר,  הבשר יהיה עם צלחת או משהו מעליו שידאג שיהיה תמיד בנוזל.
 
כשהוצאנו אותו יש לנו בשר כבוש שמכאן נחליט איך בא לנו להכין אותו, אפשרי בבישול עדין של 4 וחצי שעות  עם ירקות שורש ועשבי תיבול,  אפשרות שניה זה בתנור או מעשנת ותנור.
 
לתנור או מעשנת - יש עוד שלב שיכול לקחת בין 3 ל 5 ימים הבשר נכנס לשקית אטומה עם כל הטעמים שבא לנו שיהיו בנתח שלנו.....כף מלח חובה וכף סוכר.....אני מוסיף סילאן......רוטב שזיפים מעולה סויה...אם אתם מתכננים אפיה בתנור תוסיפו גם פפריקה מעושנת .....בקיצור כל מה שבא לכם לטעום בנתח בסוף.....ו1/3 כוס שמן זית......הכל נוצק על הנתח וקושרים את השקית......כל יום עושים מסז' לנתח והופכים אותו.
 
אם זה הולך למעשנת אז 5 שעות עישון ואז לקרר לעטוף בנייר כסף ולמקרר או לאכול חם
 
אם אנחנו מתכננים לתנור אז 5 שעות בתנור על 110 מעלות כאשר הבשר על רשת ויש לנו תבנית עם מים מתחת
 
בכל מקרה גם למעשנת וגם לתנור לייבש את הנתח לפני הכניסה לטיפול בחום
 
אפשר לאכול גם חם וגם קר
 
הרבה זמן עד שמוכן אבל מבטיח התמכרות
 
בון אפטיט
 
 





 

4 תגובות:

  1. אנונימי5/11/14

    איפה אתה קונה סלפטר

    השבמחק
  2. אנונימי5/11/14

    נראה מצויין.

    השבמחק
  3. בטח מעדנייה איכותית, בטוח שלא בסופרים.

    השבמחק