יום חמישי, 30 בינואר 2014

זיתים מרוקאים

כמובן שאת הזיתים האלה עדיף להכין עם זיתים שמכינים לבד.....אבל גם עם חרוזית ליקקנו את הסיר

מצרכים

קופסה זיתים ללא גרעינים - חרוזית שלם
3 עגבניות אדומות ללא קליפה וללא גרעינים קצוץ גס
3 שיני שום
3 כפות שמן, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום.....ומלח לפי הטעם

לעסק.......את הזיתים נשטוף היטב במים......נרתיח אותם במים עם כפית כורכום כ - 10 דקות......נשפוך את המים ונרתיח שוב.......נחזור על התהליך גם פעם שלישית......כל זה ע"מ לתת לזיתים טעם מתקתק ולהוציא את הטעם החזק של הכבישה
 
אחרי שהרתחנו 3 פעמים נסדר בסיר.....כוס מים,  עגבניות, שום, שמן, פפריקה.....ומלח ע"פ טעמכם
 
מבשלים כרבע שעה...מתקנים תיבול ומכבים את האש.....אפשר להשתמש כתוספת לייד בשר או עוף ...עם אורז זה אליפות

בתאבון


7 תגובות:

  1. אנונימי31/1/14

    נראה טוב!
    3 עגבניות אדומות ללא קליפה וללא גרעינים, איך מורידים את הקליפה?
    3 שיני שום, שלמים?
    יש פיקנטיות במנה או שהיא אמורה להיות מתקתקה?
    תודה ושבת שלום :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי

      את הקליפה פשוט מקלפים בעדינות, או קופסת שימורי עגבניות שלמות מחברה איכותית....או שגם אפשרי לחרוץ את הקליפת עגבניה ולזרוק למים רותחים ולהמתין ...עוזר לקילוף

      שום אני מעדיף שלם אך אפשרי גם לחתוך את השום

      הזיתים לא אמורות להיות חריפות

      שבת של אור ושמחה

      מחק
  2. מאיה5/2/14

    מבשלים את הרוטב יחד עם הזיתים או בנפרד?

    השבמחק
    תשובות
    1. אחרי שהרתחנו 3 פעמים מכניסים את כל המרכיבים ומבשלים יחד

      מחק
  3. אנונימי27/11/14

    בכל הרתחה צריך לשים כורכום?

    השבמחק
    תשובות
    1. כורכום רק בהרתחה הראשונה

      מחק
    2. אנונימי17/4/15

      עד כמה הכרחי הכורכום? ובמה ניתן להחליפו במידה ואין?

      מחק