יום שישי, 24 במאי 2013

רוגלך נוטלה

פוסט מספר 300 הכבוד לאהובתי שהכינה לי את המאפה שאני הכי אוהב

החומרים לבצק (כ-30 יחידות)

250 גרם קמח
100 גרם חמאה
38 גרם סוכר
1 ביצה
15 מ"ל מים
50 מ"ל חלב
קורט מלח
13 גרם שמרים יבשים

החומרים למלית

ממרח נוטלה
מעט קורנפלור
אגוזים טחונים/עוגיות חמאה טחונות

אופן הכנת הבצק

שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ולשים אותו עם מעט קמח לא יותר מ 2-3 דקות.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר ל 3-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.

אופן הכנת הרוגלך

מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו לשני חלקים.
מעבדים על משטח מקומח (כל חלק בנפרד) ומרדדים לצורת מלבן.
מורחים שכבה נדיבה של שוקולד על כל שטח הבצק.
מפזרים בעזרת מסננת דקה מעט קורנפלור (על מנת שהשוקולד לא "יברח").
מפזרים אגוזים/עוגיות רק על מחצית המלבן.
מקפלים את מחצית המלבן ללא העוגיות/אגוזים על המחצית עם העוגיות/אגוזים לצורת ספר.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים מהמקרר מרדדים שוב וחותכים את הבצק לשני מלבנים.
בעזרת סכין חד חותכים כל מלבן למשולשים.
מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ לקבלת צורת קרואסון קטן.
מניחים את הרוגלכים בתבנית מרופדת עם נייר אפיה ומתפיחים לשעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מברישים בביצה את הרוגלכים ואופים עד להזהבה.
בתיאבון.....




תגובה 1: