יום חמישי, 23 במאי 2013

עוגת מוס גבינה ואוכמניות

מתאים לתבנית בקוטר 18 ס"מ. לתבניות גדולות יותר יש להכפיל או לשלש את הכמויות של המלית.
לגבי כמויות לבסיס, רשמתי את הכמויות לתבניות בקוטר 18 או 24 ס"מ ובסוגריים מופיעות הכמויות לתבניות גדולות יותר. קדימה...לעבודה....

החומרים לבסיס העוגה


65 גרם קמח (100 גרם לתבניות גדולות יותר)
45 גרם סוכר לבן (70 גרם לתבניות גדולות יותר)
50 גרם סוכר חום כהה (80 גרם לתבניות גדולות יותר)
65 גרם אגוזים (לוז, פסטוק, פקאן)
80 גרם חמאה (125 גרם לתבניות גדולות יותר)

הכנת הבסיס

לחמם תנור ל-150 מעלות
לעבד במעבד מזון את כל המרכיבים
לשטח על נייר אפייה בתבנית
לאפות עד שהתערובת מתחילה מעט להזהיב
להחזיר למעבד מזון ולעבד לפירורים
לשים שקף מסביב לתבנית ולרפד בנייר אפייה.
לשטח התערובת בתוך תבנית העוגה המרופדת.

החומרים למלית העוגה

לשקול 5 גרם ג'לטין ולהוסיף 30 גרם מים
250 גרם גבינה 
250 גרם שמנת מתוקה 
2 כפות סוכר (לתערובת הגבינה)
4 כפות סוכר (לתערובת החלמונים)
תמצית וניל
2 חלמונים
חצי חבילת אינסטנט וניל

הכנת מוס הגבינה

בתוך קערה לטרוף ידנית גבינה, 2 כפות סוכר, תמצית וניל.
במיקסר לטרוף חלמונים ו-4 כפות סוכר.
להוסיף החלמונים והסוכר תוך כדי קיפול לקערת הגבינה.
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל עד מרקם רך (לא מצב נוזלי ולא מצב שהשמנת קשה מדי)
להוסיף את השמנת המתוקה לקערת החלמונים והגבינה ב-3 פעמים - כל פעם לערבב בקיפולים עם הלקקן.
להמיס הג'לטין במיקרו 20 שניות.
להוסיף הג'לטין לקערת המסה אבל לטרוף במטרף ידני את כל המסה עד לאחידות
להעביר המסה לתבנית
להקפיא ל-5 שעות
אחרי 5 שעות ניתן לחלץ העוגה מהתבנית
אפשר להפוך את העוגה כך שהתחתית תהיה למעלה, כמו בתמונה הזאת.
עיטור וקישוט העוגה :
פירות יער/תותים/דובדבנים/ סירופ מייפל/גנאש שוקולד/שמנת מוקצת ועוד.
במיקסר לטרוף חלמונים ו-4 כפות סוכר.
להוסיף החלמונים והסוכר תוך כדי קיפול לקערת הגבינה.
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל עד מרקם רך (לא מצב נוזלי ולא מצב שהשמנת קשה מדי).
להוסיף את השמנת המתוקה לקערת החלמונים והגבינה ב-3 פעמים - כל פעם לערבב בקיפולים עם הלקקן.
להמיס הג'לטין במיקרו 20 שניות.
להוסיף הג'לטין לקערת המסה אבל לטרוף במטרף ידני את כל המסה עד לאחידות.
להעביר המסה לתבנית.
להקפיא ל-5 שעות.
אחרי 5 שעות ניתן לחלץ העוגה מהתבנית

החומרים לציפוי

100 גרם אוכמניות קפואות
חצי כוס סוכר
מעט מים
אפשרות: מעט ג'לטין

הכנת הציפוי

טוחנים את האוכמניות בעזרת סטיק.
שמים בסיר עם הסוכר והמים ומבשלים על אש קטנה עד שמסמיך מעט.
מצננים את התערובת.
כעת, אפשר לשפוך על העוגה הקרה את התערובת בצורתה הנוזלית.
אפשרות שניה, להוסיף מעט ג'לטין לתערובת על מנת ליצור שכבה מוצקה על גבי העוגה.

בתיאבון....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה