יום שבת, 11 במאי 2013

סדנת ברילה לשבועות

כמו שאתם מבינים אני לא מאלה שכל שבוע בגזירת סרט או בפתיחה של מקום חדש ......אבל כשיש סדנא של חומרי גלם איכותיים ואנשים טובים....אז אני שם.

הפעם הסדנא היתה של פסטה ברילה בסגנון שבועות...דהינו חלבי...מה יכול להיות טוב יותר...שף יניב פרטוש אירח אותנו במקום המקסים שלו "פרתם - מבשלים חוויה"......מאיר צילם ג'קומו תרם לנו מהידע הרב ...בקיצור אחלה סדנה.

ברילה זוהי פסטה שהולכת וכובשת לה מקום במטבח הישראלי.......בתחילה המחירים היו יקרים אבל היום שווים לכל כיס.....שפע הצורות ואיכות הפסטה קנתה אותי.......והרוטב עגבניות רץ......אז הבנתם אני מזמן בברילה והסדנה נתנה לנו כמה רעיונות שווים לחג השבועות



קיבלנו דגי פורל פסטות מכל הצורות והצבעים גבינות ירקות....בקיצור לא חסר לנו כלום.....קבלו מתכונים ורשמים מערב שווה במיוחד.

פורלים ברטטוי

מצרכים:

6 פילטים של דג פורל, נטולי שדרה
3 גזרים קצוצים לקוביות
1 סלרי קצוץ כולל הגבעולים והעלים
2 בצלים רצוצים דק
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 קישואים קצוצים
2 קופסאות רוטב פסטה של ברילה
2 שיני שום קצוצות

הכנה:

מאדים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את כל הירקות ומאדים אותם להוצאת הטעמים. מוסיפים את רוטב הפסטה וממשיכים לערבב. הרוטב צריך לכסות את כל הירקות. אפשר להוסיף מים עד לכיסוי מלא. לאחר הרתיחה, מתבלים במלח, פלפל, 1/4 כוס רוטב סויה, 3 גרגרי פלפל אנגלי, עלי טימין יבשים, כפית חומץ בלסמי. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה. 

בזמן שהרטטוי מתבשל, מתבלים את הדגים במלח גס ועלי טימין ומטגנים במעט שמן זית לסגירה. לאחר חצי שעה, כשכל הירקות רכים, מוסיפים את הדגים לסיר. מביאים לרתיחה קלה ומגישים מיד. 




פטוצ'יני ברוטב שמנת ולימון של ג'אקומו


החומרים:

500 גרם פטוצ'יני – פסטה יבשה או טרייה
4 כפות חמאה
2 שיני שום מרוסקות
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 מ"ל שמנת מתוקה
מעט פלפל לבן טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה מעט את השום וקליפת הלימון.
2. מוסיפים את השמנת, הפלפל הלבן ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות על אש.
3. מוסיפים למחבת את הפסטה שבושלה זה עתה, הפרמזן, מיץ הלימון והמלח.
4. מערבבים במחבת ומגישים מיד.


הרוטב


סלט פסטה שווה ופשוט




חציל קלוי עם גבינות שוות ורוטב עגבניות של ברילה...מכינים והופ לתנור .......זה יצא טעים חבל על הזמן



3 תגובות:

  1. נפלא-הסדנה נראית וכתובה נהדר.

    השבמחק
  2. אנונימי11/5/13

    איפה המתכון של הסלט והחציל הם נראים ממש שווים

    השבמחק
  3. אנונימי12/5/13

    שבוע טוב מדוע אין מתכון של הסלט והחציל שווה להכין תודה

    השבמחק