לשבת חיפשתי מתכונים מהירים וטעימים......דג מרוקאי כמובן שהיה והוספתי גם קציצות עוף ושעועית ירוקה טעימה
מצרכים לקציצות
חזה מעוף שלם
בצל גדול
תפו"א קטן מקולף
כמה ענפים פטרוזילה או כוסברה
לתיבול ...כף שמן.....כפית פפריקה מתוקה....1/2 כפית ראס אל-חנות........קמצוץ משיה ו1/2 כפית אבקת מרק עוף.....מלח ע"פ טעמכם
מצרכים לשעועית
1/2 חבילה שעועית ....אני השתמשתי בסנפרוסט קפוא
2 עגבניות אדומות....לקלף ולסחוט מגרעינים ....לקצוץ גס
תבלינים......כף שמן......כפית מרק עוף.....קמצוץ פלפל לבן ו-1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
לעסק..........טוחנים את המצרכים לקציצות ומתבלים את התערובת .......נותנים לנוח 1/2 שעה במקרר.......בסיר מניחים את כל המצרכים של השעועית מוסיפים מים ....מערבבים ומביאים לרתיחה ומנמיכים
מרתיחים מים בסיר קטן........משמנים את הידיים........העיסה של העוף די דלילה אבל לא להילחץ......מכדררים קציצות ומכניסים לסיר המים החמים.......כל קציצה צריכה להיות 2-3 דקות בכדי לתפוס צורה.......ואז מעבירים אותם לסיר השעועית
מבשלים כ - 40 דקות ....טועמים ומתקנים תיבול
בתאבון
שנה טובה........תִּכְלֶה שָׁנָה וְקִלְלוֹתֶיהָ, תָּחֵל שָׁנָה וּבִרְכוֹתֶיהָ
מזל טוב ובהצלחה ואל תשכח להמשיך ולצפר אותנו במתכונים טעימים
השבמחקרב תודות
מחקמובן שנכתוב מתכונים.....הצ'ופר שיהיה עכשיו גם מקום לאכול אותם
שנה טובה
בס״ד
השבמחקלאמנון,
שהיה בשעה טובה, אני בטוחה שהלקוחות יהנו ממטעמיך הטעימים.
בהצלחה , וכמובן אל תפסיק להעשיר אותנו במתכונים טעימים.
מאורית
תודה נשמה
מחקשנת בריאות והצלחה
כל שתבקשי לו יהי
שלום
השבמחקתודה על המתכון המגרה!
הייתי רוצה רק לשאול שאלה אחת, האם לא כדאי לטגן את הקציצות לפני הכנסתן לסיר, במקום לבשלן במים רותחים?
שאלתי באה מתוך דאגה שאולי יהיה טעם "מכובס" בגלל הבישול במים,
ולפי מה שלמדתי מכל מיני "זקנות שבט" שהטיגון "מבטל" הטעם של העוף..
חשוב לי להבהיר שאני בכלליות לא אוהבת טיגון, ומעדיפה בישול בכל מצב..
אך הדאגה מהטעם לוואי גרמה לי לשאול פה...
תודה מראש,
כרמית :)
היי כרמית
מחקאני ככלל לא מטגן קציצות בכלל
אין טעם לוואי.... ההפך התבלינים ושאר התוספות מורגש והטעם מעולה
בהצלחה
היי,
השבמחקנוזל לי ריר יואו נראה נפלא!!!! מזכיר לי את הילדות והבית (אני גרה בחו"ל) תודה רבה על המתכון הנפלא !!!!
אני רוצה להכין את הקציצות עם אותו הרוטב אך עם עלי מנגולד (עלי סלק) ילך טוב?
ועוד שאלה מה זה משיה? אני בטוחה שבאוסטרליה אין לפחות ראס אל חנות הכנו בבית :-) אשמח לתשובה תודה ומחכים תמיד למתכונים הטעימים
היי
מחקילך גם עם מנגולד אבל יאבד את המתיקות ששעועית טריה תיתן
משיה זו הקליפה של אגוז המוסקט - הסבר קצר מהבלוג - http://zermela.blogspot.co.il/2011/08/blog-post_17.html
תודה רבה ויום נפלא
אמנון
היי נראה ממש טוב האם ניתן לעשות קציצות בשר במקום עוף?
השבמחק