את הרוטב הזה לקוסקוס לא הייתי מכין לבד.....זיכו אותי איגוד תעשיות המזון ששף מאיר אדוני יגיע אלי ונכין את זה יחד,......היה כיף ברמות שקשה להסביר למדתי הרבה וגם היה טעים.
הרוטב מבוסס על ציר דגים שהכנו - הציר כלל אידרה וראש של מוסר (דג גדול איזה 3 קילו) שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ,גזר ,ובצל......הכול יחד בושל כ - 40 דקות וסונן לציר.
מצרכים
בצל בינוני קלוף (עדיפות לסגול) וחתוך לרבעים
פלפל חריף אחד חתוך גס
3 עגבניות בינוניות חתוכות לשמיניות
6-8 שיני שום
15 שערות זעפרן.....להכניס לכוס ולהוסיף מים חמימים
400 גרם פילה דג ים טרי (כמו שאמרתי אנחנו השתמשנו במוסר ים) לחתוך לחתיכות בגודל ביס
כף רסק עגבניות
תבלינים ....פפריקה, כמון , זעפרן ומלח
לעסק..... 3 כפות שמן יכנסו לסיר, 4 רבעי הבצל והפלפל החריף יכנסו לסיר, ערבבו כל הזמן עם כף עץ 3-4 דקות אחרי נכנסים העגבניות והשום ושמיניות העגבנייה עכשיו נוסיף כוס ציר דגים וניתן לסיר להתבשל על אש קטנה כ - 10 דקות.
עכשיו נכניס כף גדושה רסק עגבניות חופן חומוס ונערבב ...זה זמן התבלינים.... כף פפריקה מרוקאית בשמן , כפית גדושה של כמון , את מי הזעפרן שהשרינו ומלח ע"פ הטעם.
נוסיף כ 3/4 ליטר ציר ואת נתחי הדג.....מתקנים תיבול ומגישים על קוסקוס
תודה לכולם
שף מאיר אדוני מסדר לנו צלחת קוסקוס טעימה |
אוכלים צהרים |
שף אדוני מפלט את המוסר |
תדריך לקוסקוס |
איזה כייף לך !
השבמחקמעבר לחוויה המהממת לבשל עם מאיר,האישיות שלו והאווירה הנעימה ,מתכון קלאסי ושאפו ינוסה בקרוב ברגע שיעלה דג מתאים על החכה...!
נראה טעים ביותר . . . אני נכנסת למטבח לבשל לשבת . . תודה על ההצעה של המתכון של רוטב לקוסקוס דגים שבישלנו עם מאיר . .
השבמחק