יום שבת, 5 ביולי 2014

מרק לקוסקוס מרוקאי

טוב אז את פירורי הקוסקוס לא נכין היום.....רק את המרק....שהוא הטעם של הקוסקוס המרוקאי
 
לא מתיימר להכין את הקוסקוס המרוקאי האולטימטיבי או את הקוסקוס הטוב בעולם......אני מכין את מה שאנחנו מכינים בבית ויוצא מעוווווולה......יאלה בואו נתחיל
 
אז מה שמגדיר את ההצלחה למרק הקוסקוס זה בחירה של בשר טוב...ירקות טריים ומתאימים
 
מצרכים
 
1/2 קילו בשר עם עצמות.....אסאדו / שפונדרה או שילוב שלהם
חופן גרגירי חומוס מבושלים....אני משרה ומבשל עד ריכוך ואז מקפיא בשקיות (או שאפשר להשתמש בקפואים)
דלעת שאותה נחתוך גס כ 5*5 ס"מ ונשאיר עם הקליפה
רבע כרוב שיכנס שלם לסיר
2 גזרים קלופים וחתוכים ל3 או 4
3 קישואים קטנים קלופים וחתוכים לחצי
בצל קטן קלוף שלם
ענף סלרי
לפת קטנה קלופה (כשיש בעונה)
 
לעסק.......הבשר נכנס לסיר עם כליטר וחצי מים לבישול ארוך של כשעתיים על אש קטנה.......נדע שעוברים לשלב הבא שהבשר כבר טיפונת רך
מכניסים את כל שאר הירקות לבישול על אש בינונית לריכוך הירקות......ומתבלים ב 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל לבן ומלח
 
מתקנים תיבול והמרק מוכן.......מזליפים מעל הקוסקוס (לא שלוליות ולא מרק)....נותנים לקוסקוס דקה שתיים לספוג את המרק ותוקפים
 
בתאבון



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה