יום חמישי, 25 בספטמבר 2014

סלט סלקים אפוים ועוד דברים טובים

אכלנו אצל אחי שקפץ לביקור בארץ הקודש עד שהתפוצצנו......לערב חיפשתי משהו קל לקיבה וקל להכנה.....מה שהיה במקרר יצא לשיש נקצץ הוקפץ ונאפה ויצא סלט אליפות

מצרכים

3-4 סלקים קטנים...להכניס לנייר כסף מעט שמן זית...וכף מים ולסגור היטב שלא יצאו האדים ולתנור...30 דקות חום גבוה
2 גמבות - להכניס גם לתנור ואחרי 15 דקות להוציא לשקית
2 עגבניות - להכניס גם לתנור ל 20 דקות, להוציא לקרר לקלף ולקצוץ
תפוח גרנד סמיט קצוץ לגפרורים
6-7 אספרגוסים קצוצים
2 חופנים של אגוזים קלופים..... אני השתמשתי בפיסטוק...שקדים וצנוברים.....לקלות במחבת עם כפית שמן
חצי חופן פטרוזיליה קצוצה
לתיבול.....מיץ מלימון שלם, כף בלסמי...מלח ופלפל גרוס

לעסק....לקלות את האגוזים ולהוציא......להקפיץ את האספרגוס 3-4 דקות......את הסלקים להוציא לקלף ולחתוך חצאי עיגולים דקים.....לקלף את הגמבות לקלף ולחתוך לרצועות.....להוסיף תפוחים ועגבניות.....לערבב הכל יחד ולתבל...לטעום ולתקן תיבול....להניח בצלחת ולפזר מעט פטרוזיליה קצוצה

בתאבון וחג שמח

 
 
 
 
 

יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

סביצ'ה מוסר סלק ורימונים

עוד מתכון מופלא מבית שף מאיר אדוני שהכין אצלי בבית.......אחלה כמנה ראשונה וממש קל להכנה

מצרכים

400 גרם פילה מוסר.....יכול ללכת גם עם בורי או דניס.....לחתוך לקוביות 1.5*1.5
בצל סגול חתוך לחצאים דקים
חצי חופן עלי נענע שלמים
3 סלקים קטנים טריים ...חתוכים לגפרורים או חצאי עיגולים...לחתוך דק
כוס גרעיני רימון
מיץ מלימון אחד
תיבול.....מלח ופלפל שחור גרוס

לעסק.......מערבבים הכל נותנים לנוח ל - 10 דקות ומגישים

בתאבון וחג שמח...תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה




 

יום שני, 22 בספטמבר 2014

להכין ט'רשי עם מאיר

טוב אז תקצר היריעה מלהסביר מה עברתי היום....האנרגיות מטורפות.....מאיר אדוני בכבודו ובעצמו הגיע לבשל איתי את ארוחת ראש השנה.....היה קוסקוס דגים....... סביצ'ה סלק ורימונים......עכשיו נכין ט'רשי שהשף הכין....אגדת טעם
 
מצרכים
 
קילו דלעת......להכניס את כל החתיכה לתנור לאפייה......נמליח ונשמן בשמן זית לפני האפייה....מוציאים כשהדלעת רכה
2 חצילים בלאדי שרופים ומנוקים....רק הליבה ללא הקליפה
4 שיני שום כתוש
מיץ מלימון שלם
תבלינים.....כמון...פפריקה מתוקה וגם טיפה חריפה......מלח וטיפונת שמן
 
לעסק......הכי פשוט והכי טעים......את החציל נרסק קלות במזלג......את הדלעת נגרד מהקליפה ונוסיף לחציל.....נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.

אפשר לאכול חם ואפשר למקרר לשולחן החג

טעים אש....בתאבון
 

יום ראשון, 7 בספטמבר 2014

ירקות לברכות ראש השנה - בסגנון מרוקאי

מתכון שלקח שנה להעלות אותו שנה.....לצלם בערב החג בלי שאמא תשים לב...ואז כשעוברת שנה לתפוס אותה שתיתן לך את המתכון....כי אין טעם לתת את המתכון אחרי החג.
 
אז את כמות הירקות אתם תתכננו לפי כמות האורחים שיש לכם התמונה היא חצי מהכמות שאנחנו מכינים (צלחת לכל ערב חג) ...המתכון הוא מה שאני זוכר מאז ומתמיד לפי מסורת יהודי מרוקו.....בטוח שיש עוד מתכונים אבל זה מניסיון אחד המשובחים
 
הירקות שיכנסו לבישול
 
כרישה (למרוקאים פוֹרוֹ) -  יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶיכִָּרְתוּ אוֹיבֵנוּ וכְָל מבָקְשֵי רָעָתֵנוּ
סלק עלים - יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שְיסְִתַּלְקוּ עֲווֹנוֹתֵינוּ
רוביה - הלוביה הארוכה - יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶירִבּוּ זכִָיוֹתֵנוּ
דלעת - דווקא זו שלא אוכלים בשוטף (במרוקאית גרּעָה שְלַאוּייֲה) תבקשו מהירקן את הדלעת לברכות- יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שְתִּקְרַע רֹע גְזרַ דִיננֵוּ
 
כל שאר הירקות הנוספים הם מנהג וללא ברכות וגם שיצא לנו טעים.......בנוסף נשים חבוש אחד (נחלק לפלחים ונסיר את הליבה).....2-3 בצלי שאלוט.......גזר אחד......ו2-3 חתיכות דלעת רגילה
 
לעסק........שמים את הכל בסיר עם מעט מים סוכר וקינמון וטיפונת כורכום.....מבשלים שעה על אש קטנה ומכבים......מעבירים לתבנית עם מעט נוזלים ומכסים בניר כסף......שמים את התבנית על הפלטה כשעה לפני הארוחה.....יוצא מתוק וטעים ומתאים בול לברכות
 
שנהיה לראש ולא לזנב - מתכון לראש כבש בנוסח מרוקאי
 
חג שמח
 
 

יום חמישי, 4 בספטמבר 2014

תבשיל חצילים ופלפלים פיקנטי

אנחנו מבשלים לשבת חתן של האחיין הצדיק וכל החמולה צריכה גם לאכול צהריים אז אמא ציק צ'ק מעמידה סיר חצילים אני מעמיד סיר בשר ראש פיקנטי......למי יש עוד כח להמשיך לעבוד אחרי זה......אז יאללה בואו נכין חצילים

מצרכים ל כמות של 4-5 חצילים

חצילים....נחפש את החברים ללא הגרעינים בינונים קשים .....נקלף אותם ונחתוך גס
פלפל אדום (גמבה) חתוכה לרצועות
פלפל חריף אדום
2 עגבניות אדומות...מקולפות סחוטות מגרעינים וחתוך גס
8 שיני שום
תבלינים.....פפריקה...כורכום ..............כמון ומלח

לעסק............לסדר את העגבניות למטה ומעל את הפלפלים החצילים והשום...........להוסיף 2-3 כפות שמן ......להוסיף תבלינים ולהעלות לאש.......מכסה  סגור ועל אש קטנה.

אחרי כרבע שעה מתחילים לערבב בעדינות (אין במתכון מים בכלל).....הבישול אורך כ-50 דקות......תמיד על אש קטנה ועד שכמעט ולא נותרים נוזלים בכלל......תשתדלו לערבב בעדינות שלא יהיה רסק

עם אורז לבן .........א ל י פ ו ת