יום שישי, 18 ביולי 2014

גולאש תחת אש

כבר שבועיים זוגתי והילדים בבית אשקלון מופגזת ואין נפש חיה בחוץ...אזעקה רודפת אזעקה......ואני לא בבית

שישי חזרתי ורצתי לקניות לכבוד שבת קודש.....צלי כתף מספר 5 טרי חיכה לי על המדף.....יאללה זה מה שיהיה השבת

מצרכים

קילו צלי כתף מספר 5
3-4 עצמות מח
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
2 ענפי סלרי חתוכים למקלות של 5 ס"מ
2 תפו"א חתוך לקוביות של 2*2 בערך
100 גרם רסק עגבניות



לעסק......מכניסים לסיר עם 3-4 כפות שמן את הבשר העצמות.....ואת הירקות ללא התפו"א......מטגנים כ - 10 דקות את הבשר העצמות והירקות....תהפכו מידי פעם.



מוסיפים מים עד לגובה הבשר.....מרתיחים ומוציאים את הקצף שנוצר....מנמיכים את האש ונותנים לסיר שעתים להתבשל.

מוציאים את הבשר לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח 5 דקות......בנתיים מוסיפים את התפו"א ואת הרסק עגבניות......חותכים את הבשר לקוביות של 1.5*1.5 ומחזירים לסיר......מתבלים בכפית פפריקה אדומה (אפשר גם חצי כף אבקת מרק עוף אבל לא חובה).....קמצוץ של פלפל לבן ומלח ע"פ הטעם.

מבשלים על אש קטנה עוד כשעה.....בודקים את הבשר שרך ומחליטים שזהו.....לא לפחד גם אם צריך עוד שעה... התבשיל הוא בישול ארוך.



מגישים בקערה מרכזית עם אורז לבן ופותחים כפתור במכנס

בתאבון

יום שבת, 5 ביולי 2014

מרק לקוסקוס מרוקאי

טוב אז את פירורי הקוסקוס לא נכין היום.....רק את המרק....שהוא הטעם של הקוסקוס המרוקאי
 
לא מתיימר להכין את הקוסקוס המרוקאי האולטימטיבי או את הקוסקוס הטוב בעולם......אני מכין את מה שאנחנו מכינים בבית ויוצא מעוווווולה......יאלה בואו נתחיל
 
אז מה שמגדיר את ההצלחה למרק הקוסקוס זה בחירה של בשר טוב...ירקות טריים ומתאימים
 
מצרכים
 
1/2 קילו בשר עם עצמות.....אסאדו / שפונדרה או שילוב שלהם
חופן גרגירי חומוס מבושלים....אני משרה ומבשל עד ריכוך ואז מקפיא בשקיות (או שאפשר להשתמש בקפואים)
דלעת שאותה נחתוך גס כ 5*5 ס"מ ונשאיר עם הקליפה
רבע כרוב שיכנס שלם לסיר
2 גזרים קלופים וחתוכים ל3 או 4
3 קישואים קטנים קלופים וחתוכים לחצי
בצל קטן קלוף שלם
ענף סלרי
לפת קטנה קלופה (כשיש בעונה)
 
לעסק.......הבשר נכנס לסיר עם כליטר וחצי מים לבישול ארוך של כשעתיים על אש קטנה.......נדע שעוברים לשלב הבא שהבשר כבר טיפונת רך
מכניסים את כל שאר הירקות לבישול על אש בינונית לריכוך הירקות......ומתבלים ב 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל לבן ומלח
 
מתקנים תיבול והמרק מוכן.......מזליפים מעל הקוסקוס (לא שלוליות ולא מרק)....נותנים לקוסקוס דקה שתיים לספוג את המרק ותוקפים
 
בתאבון



 

יום שלישי, 1 ביולי 2014

חטיפי מונדיאל פיקנטיים

המתכון ששיתף אותנו אבי גולדברג....שוווה

מרכיבים:
 
250 גר' שקדים טחונים
80 גר' קמח חומוס
100 גר' גרעיני חמנייה (קלופים לא קלויים)
1 ביצה (אפשר להחליף  בכף טחינה לטבעוניים)
6 כפות מים
1 וחצי כפיות מלאות צ'ילי גרוס
​לא חייבים מלח אם כן אז לא יותר מחצי כפית
 
לעסק.......
 
לערבב יבשים, לערבב רטובים,
לאחד לעיסה שתתגבש אבל תישאר מעט דביקה.
לחלק ל- 2 חלקים......חלק לכל תבנית
לשטח על נייר אפיה לעובי 2 מ"מ
לחתוך לרבועים בגודל 2 ס"מ​ הכי נוח עם גלגל שחותכים פיצה
תנור שחומם ל- 180 מעלות. בערך 17-20 דקות. מוכן כשרואים בועיות רותחות על החטיפים.
​להוציא מהתנור ולהפריד את החטיפים בעודם חמים.
 
טעים ורץ עם בירה ליד הטלוויזיה