יום חמישי, 30 בינואר 2014

זיתים מרוקאים

כמובן שאת הזיתים האלה עדיף להכין עם זיתים שמכינים לבד.....אבל גם עם חרוזית ליקקנו את הסיר

מצרכים

קופסה זיתים ללא גרעינים - חרוזית שלם
3 עגבניות אדומות ללא קליפה וללא גרעינים קצוץ גס
3 שיני שום
3 כפות שמן, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום.....ומלח לפי הטעם

לעסק.......את הזיתים נשטוף היטב במים......נרתיח אותם במים עם כפית כורכום כ - 10 דקות......נשפוך את המים ונרתיח שוב.......נחזור על התהליך גם פעם שלישית......כל זה ע"מ לתת לזיתים טעם מתקתק ולהוציא את הטעם החזק של הכבישה
 
אחרי שהרתחנו 3 פעמים נסדר בסיר.....כוס מים,  עגבניות, שום, שמן, פפריקה.....ומלח ע"פ טעמכם
 
מבשלים כרבע שעה...מתקנים תיבול ומכבים את האש.....אפשר להשתמש כתוספת לייד בשר או עוף ...עם אורז זה אליפות

בתאבון


יום שני, 13 בינואר 2014

טנזיה

לקראת ט"ו בשבט שיחול השבוע מתכון לטנזיה שהולך מצוין עם אורז ,כבש או סתם כנשנוש....הסוד הוא בבישול איטי על אש נמוכה

מצרכים
חופן צימוקים עדיף לבנים אבל ילך מצויין גם עם השחורים
7-10 משמש יבש חתוך לרצועות גסות
2 חופנים שזיפים יבשים מגורענים
3-5 תמר מג'הול מגורען חתוך
3-4 דבלים חתוכים לפרוסות
1-2 מקלות קינמון ואפשר גם כוכב אניס
3-4 כפות סילאן
חופן אגוזי מלך
2 בצלים גדולים חתוכים דק לעיגולים או לכל צורה שבא לכם

לעסק.......את הפירות היבשים נשרה כשעה במים פושרים......את הבצל נטגן עם 2-3 כפות שמן על אש נמוכה עד שקיפות.......נוסיף את הפירות שהשרנו  (ללא המים) ואת מקל הקינמון
 
נבשל כחצי שעה על אש נמוכה .....תערבבו שלא ידבק.....בסוף נוסיף את הסילאן
 
במחבת יבשה נקלה את האגוזים ונוסיף לטנזיה......מקררים ומגישים
 
חג אילנות שמח


 

יום חמישי, 9 בינואר 2014

טורט גנואז' עם גנאש וקרם קפה

לטורט גנואז' ( מתכון של דודו אוטמזגין וקרם של הקונדיטור האלוף אמנון עפגין):

2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
1 כוס אבקת שקדים (80 גרם)
1 כף קקאו (10 גרם)
1 כף קמח (10 גרם)
2 חלבונים (75 גרם)
1 כף לא גדושה סוכר (15 גרם)
3 ביצים גדולות


החומרים לגנאש שוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

החומרים לקרם קפה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קפה נמס
2 כפות סוכר
חצי כוס חלב


אופן ההכנה:
1. אופן הכנת הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה. לאחר מכן שופכים על גבי השוקולד, ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים למקרר בתוך קערה עם ניילון נצמד למשך 12 שעות, עדיף לילה.
2. אופן הכנת הטורט:
*מקציפים את הביצים לקצף תפוח ובהיר.
*מערבבים את החומרים היבשים בקערה (אבקת סוכר, אבקת שקדים, קקאו וקמח).
*בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת לקצף יציב.
*מוסיפים בתנועה קיפולית את הביצים לחלבון, ולאחר מכן את החומרים היבשים.
*מוזגים את התערובת לתבנית קפיץ בקוטר 24.
*אופים בטמפרטורה של 160 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות.
3. מתינים שהטורט יתקרר וחוצים אותו לשניים.
4. מורחים את הגנאש על החלק התחתון ומניחים את החלק העליון.
5. אופן הכנת קרם הקפה:
*מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
*מצפים את העוגה כולה כולל הדפנות ומקשטים.

בון אפטיט