יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

לברק אפוי עם בטטות

מתכון קליל להכנה שהכנתי לשבת אחרי שאכלנו ואכלנו כל החגים הייתי צריך משהו קליל להכנה ומהיר

מצרכים

דג או 2 לברק XL
2 בטטות  חתוכות בקליפתם
2 תפו"א דזירה (אדום) בינוני חתוך
ראש שום
6-8 ענפי טימין
1/2 כפית מלח ים / גס
1/2 כפית פלפל שחור גס
1/4 כוס שמן זית

לעסק...........מערבבים את הכל ומכניסים לתבנית......אופים 40 דקות כשהתבנית סגורה בנייר כסף ב - 180 מעלות ועוד 10 דקות ב - 200 מעלות ללא הנייר כסף.

בודקים שהבטטות מוכנות ומכבים.......עוטפים את התבנית בניר כסף וממתינים להגשה

בתאבון


אפשר גם בלי התפו"א יוצא גם מצוין
 

יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

עוגה בחושה לעצלנים או למי שמפחד לאפות

הקרדיט למתכון לאחותי ולאפייה ולכתיבת הפוסט לזוגתי

החומרים לעוגה:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
תוספות אפשריות:
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק
חופן שוקולד צ'יפס
לקישוט:
סירופ שוקולד

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את כל חומרי העוגה.
מוסיפים את התוספות ומערבבים עוד כחצי דקה
משמנים תבנית ושופכים את הבלילה.
אופים ב-180 מעלות עד הזהבה
מוצאים מהתנור וכשהעוגה עדיין חמה, מזליפים את סירופ השוקולד.

הערה: אפשר לשים בעוגה זו מה שרוצים, כיד הדמיון הטובה.

בתיאבון!