יום שני, 17 ביוני 2013

קציצות עוף פיתה שרופה וטחינה

קציצות עוף תמיד הולך.....הפעם הכנתי אותם ולהגשה השתמשתי בחצי פיתה שרופה על האש ושלולית טחינה

מצרכים לקציצות

חזה עוף שלם או טחון
תפו"א קטן.....אם אנחנו טוחנים לבד אז נטחן עם העוף......ואם קונים טחון אז נגרר בפומפיה דקה
בצל בינוני ....אותו כנ"ל כמו התפו"א
1/3 צרור פטרוזיליה או כוסברה
תבלינים.....כף פפריקה......1/4 אגוז מוסקט מגורר....קמצוצון של קינמון אבל ממש מעט...מלח או אבקת מרק

לעסק........אפשר לטחון הכל ביחד ואם קנינו את חזה העוף טחון אז את התפו"א והבצל נגרר הכי דק שיש ואת הפטרוזיליה / כוסברה נקצוץ דק......נערבב את כל המסה וניתן לזה 5 דקות לנוח.
 
נרתיח מים......ניצור קציצות פחוסות בידיים משומנות ונכניס למים הרותחים...כל קציצה בערך 2-3 דקות ונוציא
 
בסיר נוסף נמלא כליטר מים....כף אבקת מרק....1/2 כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל לבן....2 -3 כפות שמן.......את הקציצות ששחו במים הרותחים נכניס לסיר הבישול ונבשל על אש קטנה כחצי שעה
 
הצעת הגשה.......חצי פיתה לרוחב......על האש לצריבה.....הזלפה של שמן זית.....שלולית טחינה כמה קציצות.....מעט פטרוזיליה אפשרי גם מעט מהרוטב.......צ'ילי טוב ובתאבון

 

5 תגובות:

  1. רותי18/6/13

    נראה טעיםםםםםםםםם

    השבמחק
  2. היי אמנון המתכון פשוט הורס מדהים איך אפשר להיתענג על המתכונים שלך תודה גליה

    השבמחק
  3. היתכוונתי כמה אפשר להנות מהמתכונים שלך כייף גדול חחחחחחח

    השבמחק
  4. היי אמנון יש לך מתכונים נפלאים. את זה אני רצה להכין השבוע ואשלח לך תמונה:))

    השבמחק