יום רביעי, 17 באוקטובר 2012

גולאש טעים לשבת

הכנתי לאורחי המסעדה......מתכון בישול ארוך אך טעים ומזין

מצרכים

קילו בשר מספר 5 או 6 או שפונדרה ושריר יתאים גם
2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות
2 עגבניות אדומות קלופות ללא גרעינים קצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים......עלה דפנה.....כף פפריקה.....מלח

לעסק............את הבשר מרתיחים שעה במים.......לאחר שעה מוציאים את גוש הבשר לקירור......חותכים את הבשר לקוביות קטנות.

חצי מכמות המים להשאיר לרוטב......להוסיף את הבשר למי הבישול.....מוסיפים את העגבניות הרסק והתבלינים ומבשלים עוד כשעה.....מוסיפים את קוביות התפו"א לבישול נוסף של חצי שעה.

בכל הבישול מערבבים תוך כדי הבישול שלא ידבק......ושימו לב לרוטב צריך שיהיה מספיק וסמיך.....התבשיל מוכן כשהבשר רך

בתאבון......



יום שישי, 12 באוקטובר 2012

צלי כתף ברוטב פטריות פלפלים ומנגולד

את הצלי הזה הכנתי לשבת....יאלה למתכון

מצרכים

קילו צלי כתף
2 סלסילות פטריות
2-3 פלפלים מתוקים בצבעים.....קצוצים לקוביות
5-6 עלי מנגולד
תבלינים......מלח בלבד כל הטעמים מגיעים מהירקות והבשר......ניתן להוסיף קמצוץ כורכום לצבע בעיקר

לעסק.............את הפטריות והמנגולד פורסים ומקפיצים בסיר  3-4 דקות עם מעט שמן.......מכניסים לאותו הסיר עם הפטריות גם את נתח הבשר ל3-4 דקות נוספות לסגירה........מוסיפים מים עד לגובה הבשר ומביאים לרתיחה ובישול של שעה.

מוציאים את הבשר מהמים ונותנים לו להתקרר בצד........פורסים לפרוסות ואז לקוביות של כסנטימטר......מוסיפים את הפלפלים והבשר חזרה למים לבישול נוסף של שעה לפחות.......בודקים שהבשר רך ואז זה מוכן........יכול להיות אפילו עוד שעה......צמצמו את הרוטב על אש גדולה ומכסה פתוח....

רץ עם אורז לבן אטריות או כל תוספת שבא לכם

שבת שלום ומוזמנים לצרמלה בית אוכל