יום שישי, 20 ביולי 2012

חציל קלוי באריסה

סלט שהכנתי לשבת אבל לא נישאר לי לבוקר כלום!!!

מצרכים

חציל בלאדי גדול שרוף.......להוציא את הבשר ולמעוך היטב במזלג
כף אריסה מרוקאית לא חריפה
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
תבלינים..........1/2 כפית כמון.......1/4 כפית פלפל לבן ומלח

לעסק..........ערבבו הכל היטב ולהכניס למקרר לכמה שעות

טעים טעים וקלי קלות......בתאבון


יום רביעי, 18 ביולי 2012

מוקפץ עם אטריות אורז שחורות

חברים בקשו גם מתכונים לצימחוניים אז בבקשה......

מצרכים

סלסלת פטריות קצוצות גס
2 גזרים קצוצים לגפרורים
פלפל אדום קצוץ
ענף סלרי
שומשום שחור
חבילת אטריות אורז שחורות ...להרתיח במים מומלחים עד שמתרכך ......6-8 דקות

לעסק.......להקפיץ בווק את הירקות עם כף שמן שומשום ו-2 כפות סויה דלת נתרן (זה מה שהרופא ציווה עלי :-))......4-5 דקות.........להוסיף את האטריות אחרי שסוננו..........טועמים ומגישים
אחלה ארוחת ערב מהירה וטעימה............וצמחונית


יום חמישי, 12 ביולי 2012

טורט אגוזים ושוקולד - שווה במיוחד

אז הפעם זוגתי אפתה לכם עוגה לשבת.....בבקשה הבמה שלך

טורט אגוזים מצופה שוקולד שבתוכו מסתתרת לה ריבת תות (גילוי נאות -המתכון המקורי מהרשת אך עבר שדרוגים שווים)

המרכיבים

3/4 1 כוסות (220) גרם אגוזי לוז (בונדוק) קלויים (לא קלופים)
175 גרם חמאה רכה
1 כוס (200) גרם סוכר
8 ביצים לא מהמקרר, מופרדות
טיפונת מלח
2/3 כוס (60 גרם) פירורי פתי-בר
1/2 כוס ריבת תות איכותית

לציפוי

1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

לעסק
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.(
  2. במכל מעבד מזון או בבלנדר שמים את האגוזים עם 2 כפות מהסוכר וטוחנים בהדרגה לאבקה (כל פעם כמות קטנה.(
  3. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר שנותרה במהירות בינונית במשך 10 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מוסיפים חלמונים בזה אחר זה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה: בסך הכל כ8- דקות, עד שהתערובת מכפילה את נפחה.  
  5. בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים והמלח במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  6. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת החמאה והחלמונים. מקפלים פנימה את תערובת האגוזים ואת פירורי הפתיבר ולבסוף מקפלים את הקצף שנותר.  
  7. מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ואופים כ30- דקות או עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא נקי.
  8. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ומצננים בתבנית מעל לרשת צינון כשעה לטמפרטורת החדר. הופכים על הרשת וממשיכים לצנן צינון מלא.
  9. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת על להבה בינונית-נמוכה עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט, אבל עדיין רכה ונוחה למריחה.
  10. מרכיבים את העוגה: חוצים את הטורט לרוחב בסכין גדולה ומשוננת. מעל לשכבה התחתונה מורחים שכבה דקה של ריבת תות מחוממת מעט ומניחים בצד לייצוב.
  11. מעל הריבה מורחים שכבה דקה (חצי סנטימטר) של ציפוי שוקולד. מכסים במחצית הטורט השנייה, ואותה מצפים בציפוי השוקולד שנותר (אפשר לצקת את השוקולד במרכז העיגול ולנענע בזהירות את העוגה, כך שהציפוי יצפה את החלק העליון וגם יגלוש לצדדים.(
  12. מצננים בצד שעה-שעתיים או עד שהציפוי יציב לגמרי. אפשר לקשט מסביב באגוזי לוז שלמים קלופים.


יום רביעי, 11 ביולי 2012

סינטה צרובה על מצע של סלסלה מנגו

עוד מתכון מבית מדרשו של ה"קוסם" שף צחי מויאל, אני פשוט מת על הידיים והנשמה שלך (הכיתוב בתמונה זה המוטו של השף) ......בבקשה צחי הבמה שלך

עכשיו בימים החמים שבא לנו משהו מרענן ולא כבד במיוחד אך למרות האילוצים אנו רוצים להתפנק הריי לפניכם מנה קלילה המשלבת בתוכה רעננות חדשות וטעמים

סינטה צרובה על מצע של סלסלה של מנגו צ׳לי כוסברה בצל סגול וטיפות של שמן שומשום 

להכנת הסלסה

נחתוך מנגו טרי (ניתן להחליף באננס טרי) לקוביות קטנות
נוסיף קוביות בצל סגול
פלפל צ׳לי (שלם או מעט לפי רמת החריפות)
כוסברה קצוצה
נתבל במעט מיץ מלימון טרי
סילאן מלח גס
ולקראת ההגשה נטפטף 2-3 טיפות שמן שומשום 

את הסינטה נשרה במעט שמן זית מלח גס ופלפל גרוס
נחמם מחבת (ללא שומן)
נצרוב את קוביות הסינטה כחצי דקה נוציא נמתין מס׳ שניות ואז נפרוס
נסדר מעל סלסת המנגו, נפזר מעט מלח גס ובתיאבון





יום שלישי, 10 ביולי 2012

עוף וקישואים ברוטב עגבניות

אז אשתי כבר לא בעבודה אבל כשהיא בבית צריך להכין לה אוכל טעים לה ולילדים שבחופש

מצרכים

4 נתחי עוף...כרעיים שוקיים
1/2 קילו קישואים מקולפים וחתוכים רבעים....בחרו את הקטנים
3 -4 עגבניות ללא הגרעינים ומגוררים בפומפייה
2 שיני שום כתוש
כפית רסק עגבניות (לא חובה)
3 כפות שמן
תבלינים.........מלח .....פלפל לבן וזהו

לעסק......מכניסים לסיר את כל המצרכים והתבלינים למעט העוף...מוסיפים 3 כוסות מים ומערבבים טוב.......טובלים את העוף במי הבישול (שיצבע קצת) ומעלים לרתיחה......ניתנים לסיר 2-3 דקות על אש חזקה ואז מנמיכים לכשעה בישול על אש בינונית.

חשוב לערבב מידי פעם את הסיר....תתפסו בידיות ולשחק עם הסיר...לא לערבב עם כף כי הקישואים יתפרקו לכם.........חשוב להשגיח שלא יחסרו מים ובסוף הבישול לאדות טוב שיהיה רוטב ששווה לחם טרי

בתאבון


יום שבת, 7 ביולי 2012

סלט אורז מלא קר בסגנון סיני

עוד סלט שווה של שף בני בן-דוד המפסל והיוצר בפרות וירקות דברים לא מהעולם.......שימו לב לפרח המפוסל במנה

המתכון

כוס אורז מלא שבושל יום קודם או כמה שעות מראש
פלפל אדום וצהוב חתוכים לקוביות 1x1
1גזר בינוני חתוך לג'וליינים
בצל סגול אחד חתוך לסהרונים
1ענף סלרי כולל העלים חתוך לחצי סהר
חופן נבטים סינים
צרור כוסברה קצוצה
1פלפל חריף חתוך לטבעות
שן שום קצוצה
כמה טיפות שמן סומסום
2 כפות סוכר 4כפות רוטב סויה
1כף חומץ אורז

אופן ההכנה : לערבב הכל יחד ולתקן תיבול אם צריך

להגיש קר ובתיאבון..........

הקבוצה של בני - קישוטי מזון




יום שישי, 6 ביולי 2012

חציל של אשתי מטוגן בפנקו ריחני

אשתי משוגעת על החציל הזה........בשבילה זה הסטייק האולטימטיבי ......האישה אוהבת אני מכין

לעסק........את החציל פורסים בעובי 6-8 מ"מ............מניחים במסננת עם מלח גס,   ערבבו שיהיה מלח על כל פרוסות החציל.......לאחר כשעה שהחציל הגיר מים לשטוף במים ולייבש בעזרת מגבת את החציל.

טורפים 2 ביצים עם מלח ומכניסים את החצילים לביצה הטרופה........מכינים את הפירורים,  למרות שהיום יש פירורים מוכנים אני עדיין אוהב להוסיף את הטעמים בעצמי............אני משתמש בפירורי פנקו להם ניתן להוסיף כל מה שבא לכם.....אבקת שום (בעדינות).....עשבי תבלין יבשים .......אני הוספתי רוזמרין וטימין יבשים וקצוצים (לא חובה גם פנקו לבד זה בסדר)

לאחר שטבלנו בביצה עוטפים אותם בפירורי פנקו שהכנו ולטיגון

בתאבון


יום חמישי, 5 ביולי 2012

תפו"א ובטטה בניחוחות שום ורוזמרין

כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים

מצרכים

400 גרם תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
400 גרם בטטה קלוף או לא קלוף ע"פ בחירתכם וחתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
תבלינים........כפית רוזמרין יבש.......1/4 כפית פלפל שחור גרוס......מלח גס

לעסק......בקערה מערבבים את כל המצרכים עם  כוס מים.......מסדרים בתבנית ומכסים היטב בנייר כסף......אופים בחום של 200 מעלות כשעה

לאחר השעה מסירים את נייר הכסף ונותנים צריבה יפה לתפודים 10-15 דקות......מוציאים ומגישים.......במידה ולא מגישים מיד עדיף לכסות בנייר הכסף

בתאבון


יום שני, 2 ביולי 2012

סלט עדשים קייצי

סלט שהכין שף בני בן דוד מתאים לי בול עכשיו

מצרכים

חצי ק"ג עדשים ירוקות מבושלים אל דנטה
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 יחידה קולורבי חתוך לג'וליינים
1 יחידה פלפל ירוק ואדום חתוכים לקוביות
2ענפי סלרי חתוכים חצי סהר כולל העלים
1בצל סגול קצוץ אך לא דק מדי
2שיני שום קצוצות
צרור פטרוזליה קצוצה דק

תיבול : מיץ משני לימונים סחוטים, רבע כוס שמן זית כבישה קרה כתית , מלח ,פלפל שחור גרוס,חופן כמון.

אופן ההכנה: לערבב הכל יחד ולתקן תיבול אם צריך .

מתאים להגיש לצד צלי עוף צלויי או לצד נתח בשר צלוי

בתיאבון לכם.............ותודה לשף על סלט פשוט אבל שווה