יום חמישי, 26 באפריל 2012

דג ותפו"א במיקס פלפלים

את הדגים בנוסח הזה אימא הייתה מכינה לנו בד"כ כלל לאמצע שבוע...מתכון קליל להכנה וטעים מאד.......אני גיוונתי לשבת במקום המתכון הקבוע של דג מרוקאי,  מה אני אעשה אני חייב דג לערב שבת

מצרכים

דג עם עצמות לא פילה.....הפעם השתמשתי בבקלה אך ילך מצוין גם עם מושט
3 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 פלפלים מתוקים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים יבשים נקיים ללא גרעינים
פלפל צילי חריף............אם לא רוצים חריף מוותרים
עגבנייה אחת קלופה ללא גרעינים וקצוצה גס
3 שיני שום
תבלינים.......כף פפריקה מתוקה 3 כפות שמן ומלח

לעסק......את הדגים מנקים ומשאירים בצד...........בסיר הבישול (עדיפות לסוטאז') מערבבים את התפו"א, עגבנייה הפלפלים והשום......בצלחת מערבבים את התבלינים עם 2-3 כוסות מים.

מסדרים את הדגים מעל התפו"א ושופכים את הנוזל והתבלינים........מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כ-1/2 40 דקות..........תוך כדי הבישול מנערים את הסיר ובעזרת כף מרטיבים את הדג.

אנחנו רוצים הרבה רוטב אבל סמיך ובדיקה ותיקון של מלח בסוף הבישול

בתאבון


יום רביעי, 18 באפריל 2012

בשר ראש וערמונים

אז כך על המתכון הבסיסי גדלנו...בשר רך חריפות עדינה ניחוחות של כמון ורוטב סמיך......שף צחי מויאל לקח את המתכון צעד קדימה לתחרות שהשתתפנו ברומניה והמנה לקחה מדליית זהב......כמו שהשף אומר "דע מאין באת"

אז לשבת הכנתי וליקקו את הצלחות......בכלל אני מאמין שאת המתכונים העתיקים של האמהות והסבתות צריך להכין שהדור הצעיר יכיר ולא יגדל על שניצל וציפס.......גם אם לא יתלהבו יתרגלו וכשיגדלו ילקלקו...באו נתקדם למתכון

מצרכים

קילו בשר ראש
ערמונים שקית אחת
4 שיני שום 
פלפלים אדומים יבשים חריפים ומתוקים.....את החריפות של המתכון תקבעו ע"פ כמות הפלפל החריף...אני מוסיף 2 שאטה
כוסברה קצוצה
תבלינים 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית כמון, כף שמן זית, פלפל שחור ומעט פלפל סודני כתוש.....ומלח כמובן (בעדינות)

לעסק.....להרתיח את הבשר ולהרחיק קצף ושומנים..............לאחר בישול של שעה נצנן את הבשר ונחתוך לקוביות (לשמור את הנוזל המים שהבשר התבשל בו)

בסיר נפרד עם מעט שמן זית לקלות את התבלינים על מנת "שיפתחו"........לסנן ולהוסיף את הנוזל לשים את הערמונים  להוסיף את הבשר לבשל כשעה על אש נמוכה.

לקראת ההגשה לפזר כוסברה .......מתאים לצד תבשיל של אורז קוסקוס או כמנה לכל דבר כמובן להשלמת המנה נגיש לחם פרנה חם.

תודה לשף צחי מויאל על המתכון ועל ההשראה.

בתאבון


יום שני, 16 באפריל 2012

קציצות בקר ועוף

את הקציצות האלה היורש הגדול אוהב....כשהוא מגיע אני משתדל להכין אותם....הולך טוב עם כל תוספת וקלות להכנה.....

מצרכים
1/4 ק"ג בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
בצל קטן טחון או מגורר דק
תפו"א קטן טחון או מגורר דק
3-4 ענפי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
תבלינים ....1/2 כפית ראס אל-חנות.....כפית אבקת מרק.....קמצוץ פלפל לבן .......כפית פפריקה מתוקה ומלח

לעסק...........מערבבים הכל ביחד ומוסיפים כף שמן.....כאשר העיסה מוכנה נותנים לה לנוח 10 דקות ובינתיים מרתיחים סיר מים.

כאשר המים רותחים יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים כל קציצה ל - 4 דקות למים ומוציאים לצלחת.....כאשר כל הקציצות מוכנות ניגשים להכנת הרוטב.

מסננים את המים שהקציצות התבשלו בהם לסיר ומוסיפים עוד מי ברז.....מתבלים את המים במעט אבקת מרק...פלפל לבן....ופפריקה מתוקה.....ומלח כמובן.

מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים מים כמעט עד גובה הקציצות ומבשלים חצי שעה על אש קטנה......לאחר מכן מגביהים את האש לעוד 10 דקות ע"מ לצמצם את הרוטב......מוכן

אנחנו אוהבים את הקציצות האלה ליד אורז אבל יכול לרוץ עם כל תוספת ליד

בתאבון


יום שישי, 13 באפריל 2012

פול ירוק וזרזיף לימון

פול ירוק מגיע לחודש חודשיים ושוב נעלם עד לשנה הבאה.....אני אישית מת על הירק הזה ועושר המתכונים שניתן להכין איתו הוא אין סופי.

הפעם קבלתי מאחותי 5 ק"ג טריים מהשדה.....את הפולים הקטנים השארתי בקליפתם ואת השאר ניקיתי ולמקפיא.


מצרכים

חופן פול ירוק קטן בקליפתו......לקטום את הקצוות ולבחור את הקטנים באמת...הגדולים סיביים ולא מתאימים לבישול
2-3 חופנים של פול ירוק
תבלינים......1/2 כפית פפריקה......1/2 כפית כמון..........כפית אבקת מרק ......2 כפות שמן.....קמצוץ פלפל לבן.....ומלח....

לעסק...........מכניסים הכל לסיר עם מים מעל הפול.....מערבבים ומבשלים כ - 3/4 שעה.....מצמצמים את הנוזלים שלא יהיה מימי מידי..............5 דקות לפני הסוף סוחטים 1/4 לימון.......מכבים ונותנים לזה 10 דקות לנוח.

יכול להיות ליד אורז או קציצות......יכול להיות גם סלט קר......או בכלל נשנוש ליד בירה קרה

בתאבון


יום שני, 9 באפריל 2012

שיפודון אנטריקוט וחציל קלוי

רבים שאלו איך אני מכין את הבשר שמופיע בתמונת הדף בפיסבוק.....אז כך....הכי פשוט בעולם....אם המנגל דלוק או מחבת פסים אתם בכיוון הנכון

לחציל - לקלות חציל על האש ולהוציא את הבפנוכו.......למעוך את החציל להוסיף שן שום כתוש...מלח ו2 כפות שמן זית

הבשר - לחתוך קוביות 1.5 או 2 ס"מ לשפד על שיפודי יקיטורי 3 קוביות..... לתבל במלח ים או מלח עבה רגיל ולצלות.....הבחירה בבשר איכותי הוא ההבדל....

לסדר צלחת עם החציל למטה שיפוד מעליו....כמה קוביות גמבה קלויה .......שמן זית בנדיבות ולבזוק מלח .....עוד עלה ירוק ישלים את הלוק

בתאבון


יום חמישי, 5 באפריל 2012

מיקס פילה לברק....קוקוס וטימין

ביום לפני הפסח הכל נקי וכבר אין לחם מחפשים אוכל טעים מזין ומהיר.......2 נתחי פילה לברק שכל אחת הוכנה בצורה אחרת + סלטון קטן יצרו מנה שעונה על הציפיות

נתח ראשון נכנס למחבת עם 2 כפות קרם קוקוס ל - 2 דקות....מעט מלח והנתח מוכן

הנתח השני טוגן בשמן זית, טימין, פלפל לבן ומלח

כמה ירקות ומסדרים צלחת יפה

בתאבון....חג שמח וכשר


יום שלישי, 3 באפריל 2012

סלט כרוב מהיר במיץ תפוזים

תיבול ירק בסלט בפרות הדר נותן לו נופך של סלט אצילי.....5 דקות ויש לכם אחלה סלט

מצרכים

1/2 כרוב קצוץ דק במנדולינה או בסכין
כמה עלי פטרוזיליה קצוצים
מיץ מתפוז שלם
כף מיץ לימון טרי
תבלינים...... מלח פלפל לבן וכף שמן זית עדין

לעסק.....לערבב את הכל היטב להכניס למקרר לשעה - שעתיים ויש לכם אחלה סלט......למחרת עוד יותר טעים

בתאבון


דבר יפה ביהדות - ברכת האילנות

לא רב אני ולא בן רב....נכד כן :-)........ברכה יפה שמתקיימת רק בחודש ניסן ומברכים את הברכה היפה ביותר בעיני ביהדות.......מברכים את יופיו של הטבע המתחדש באביב

אני ברכתי היום על עץ הקלמנטינות במרפסת....חג שמיח

בָּרוּךְ אַתָּה, ה' אֱלֹקֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם שֶׁלֹּא חִסַּר בְּעוֹלָמוֹ דָּבָר וּבָרָא בוֹ בְּרִיּוֹת טוֹבוֹת וְאִילָנוֹת טוֹבוֹת לְהַנּוֹת בָּהֶם בְּנֵי אָדָם