יום שבת, 25 בפברואר 2012

פסטה וזוקיני בגודל אצבע

ביקור אצל אחותי הביא לי הביתה שקית קישואים קטנטנים שאגלי הגשם האחרון עוד עליהם והם קריספים כמו מלפפון טרי...

לארוחת הערב המהירה צרפתי פסטה טריה שהייתה במקפיא ויצא מעולה.

לעסק.......במחבת עם שמן זית (אפשר גם עם חמאה) הקפצתי סלסלת שמפיניון ו - 4 קישואים קטנים כ - 4 דקות....הוספתי עלים מ-4 ענפי טימין ומלח ים.....

כשהיה מוכן הוקפץ עוד חצי דקה עם הפסטה .......הזלפה של שמן זית טרי ולעסק.....הכי פשוט והכי טעים

בתאבון




במחבת

יום רביעי, 22 בפברואר 2012

קציצות עם תפו"א ופטריות טריות

הכנתי לשבת.....הילדים כיסחו ....הולך מעולה עם אורז או איטריות.....ובנוסף זוגתי נהנתה מזה ביום ראשון בעבודה...תהנו

מצרכים לקציצות

טחנתי יחד במכונת בשר .....1/2 ק"ג בשר.....בצל בינוני....תפו"א קטן....1/3 צרור כוסברה
תבלינים....משיה קמצוצון.....1/4 כפית פלפל לבן......כף לא גדושה פפריקה מתוקה...כף שמן ומלח

לתבשיל...5 תפו"א בינונים חתוכים...סלסלת פיטריות שמפניון חתוך...

לעסק...............2-3 כפות שמן בסיר ולהכניס את התפו"א והפטריות ל - 5 דקות....לערבב כל הזמן...למלא מים 3 ס"מ מעל ולהביא לרתיחה......לתבל בפפריקה מעט מרק עוף ומלח.

לערבב את העיסה של הקציצות ועם ידיים משומנות ליצור קציצות ולהכניס אחת אחת......לכסות ולבשל על אש בינונית כ - 40 דקות........בסוף הזמן להסיר את המכסה ולאדות עד שנהיה רוטב סמיך.

מידי פעם יש לערבב את הסיר

בתאבון.....תכינו פרוסת לחם טובה לרוטב


יום שבת, 18 בפברואר 2012

צלי עוף ותפו"א......ריבת יין ותפוזי דם

עכשיו התפוזים הטובים ביותר......ומידי פעם גם מוצאים תפוזי דם מקסימים.

מנה שהכנתי לזוגתי לעבודה והתחסלה......פשוט להכנה ומאד טעים

לעסק......בקערה 4-5 שוקיים.......10-15 תפו"א קטנים חתוכים......כף ריבת יין (אני השתמשתי בריבה של יקב תשבי).....מיץ מ - 2 תפוזי דם......כפית סוכר חום...כפית פפריקה מתוקה.....ומלח ע"פ טעמכם.....מערבבים הכל עם כוס מים פושרים ו-3 כפות שמן ומכניסים לתבנית....מכסים ברדיד אלומיניום ו - 50 דקות לתנור 200 מעלות.

לאחר 50 דקות מסירים את הכיסוי וצורבים 10-15 דקות נוספות....

בתאבון


יום שלישי, 14 בפברואר 2012

פלפל חריף בתחמיץ

פלפל חריף אני חייב בערב שבת וממשיך איתי עד שלישי רביעי....מי שאוהב אוהב ומי שלא לא יגע בזה

אפשר כמובן עם מלח ופלפל בלבד אבל אני אוהב אותם קצת חמצמצים

לעסק......5-6 פלפלים שרופים או מטוגנים וללא קליפה.......כף מיץ לימון......2 כפות חומץ........מלח ....שן או שתיים שום כתוש או פרוס ושמן מעל לפלפלים......תערבבו ותנו לזה לנוח מעט.

תהנו או אל תגעו בכלל


יום ראשון, 12 בפברואר 2012

אצבעות פילאס גבינות ותרד

כשמחפשים דברים מהירים טעימים לארוחת ערב.....בורקסים הם פיתרון טוב...הפילאס טעים יותר....

למילוי

חבילה תרד קצוץ נכנס למים רותחים ל - 2 דקות סונן ונסחט מנוזלים
חבילה גבינה צפתית
1/2 נקניק פרומעז
קמצוץ מוסקט מגורר......קמצוצון

לעסק......מערבבים את הגבינות והתרד....ממלאים את הפילאס......סיבוב וחצי של הבצק וחותכים......אצבעות של 5-7 ס"מ......מכניסים לתבנית עם נייר אפיה...מורחים ביצה ושומשום....מעט ירקות ויש לכם ארוחה מושלמת.

אני מכין חבילת בצק ומה שנשאר נכנס להקפאה לשבוע הבא בקלי קלות

בתאבון



נמלא בתערובת ונגלגל

יום רביעי, 8 בפברואר 2012

עוגת גבינת שמנת פירורים

עוגה של זוגתי כמובן....בבקשה עופרה הבמה שלך

בילדותי אמי נהגה להכין את העוגה על טהרת שמנת חמוצה באופן קצת שונה, ללא שמנת מתוקה וללא פודינג וניל, כך אני מכינה (גנבתי גם קצת ממיקי שמו)

חומרים לבצק פריך:

200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה + חלמון נוסף
400 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפייה

אופן הכנת הבצק:

1. מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד הומגניות.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית.
3. מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
5. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ ואופים  במשך 15 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
6. את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.


חומרים לתערובת הגבינה:

חצי ק"ג גבינה 9%
1 כוס סוכר
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל


אופן הכנת תערובת הגבינה:


1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
2. מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
3. מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי ומפזרים את הפירורים מעל.
4. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.

תהנו

יום שלישי, 7 בפברואר 2012

סלט פירות לאנשים שאוהבים


טו' בשבט קרב ובא,  הנוהג לאכול פירות יבשים השתרש בגולה ...אכלו פירות יבשים מארץ ישראל.....היום בשפע הקיים של הפרי הטרי אין שום סיבה לאכול פירות מיובשים מטורקיה :-).....נוסיף להם מפירות ארצנו והרי לנו קינוח משגע.

את המנה המושחתת הזאת הכין ועיצב השף האליל צחי מויאל בערב גברים סודי.....מנה שחתמה ערב בשרים ויין אדיר
צילום - הצלם המוכשר נועם דוד

החומרים

סלסלת תותים
2-3 יח׳ קיווי
2-3 יח׳ בננות
תאנים יבשות
משמש יבש
מעט חמוציות
צימוקים

לרוטב 

חצי כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
ענף תימין
כוכב אניס
מקל קינמון
מיקס פירות יער

להגשה

קרם קוקוס
ועלה של נענע/מנטה
מרנג

אופן ההכנה

במחבת נצמצם את הבלסמי עם התבלינים הארומטיים
נוסיף את פירות היער ונקרר
במחבת נפרדת נחמם מעט את הקרם קוקוס
בקערה נפרדת נחתוך את הפירות בצורה חופשית 

ועכשיו להגשה

נסדר את הפירות בצלחת עמוקה נוסיף את הבלסמי המצומצם עם הפירות
נוסיף את הבננות ונבזוק מעט סוכר מעל ובעזרת ברנר נקרמל

ומיד לקראת ההגשה

נוסיף את הקרם הקוקוס החמים
נקשט בעלה של נענע ומרנג וגירוד עדין של שוקולד
ונקבל מנה משגעת
משחק של חום וקור
מרקמים של נימוח מול הקראנץ
חמוץ ומתוק חגיגה אדירה לחך


יום חמישי, 2 בפברואר 2012

ראשי ארטישוק טרי ופטריות - בניחוח זעפרן וכורכום

אז אתמול הסברתי לכם איך לקלף את הירק המוצלח הזה...עכשיו עם הגשמים הברוכים יוצאים הארטישוקים הכי שווים בעונות השנה....

מצרכים

6-8 ראשי ארטישוק קלופים ומוכנים למילוי
2 סלסלאות שמפניון סלסלה אחת להשאיר שלם וסלסלה אחת לחתוך
בצל אדום בינוני קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
תפו"א בינוני + בצל בינוני מגוררים הכי דק בפומפיה
תבלינים 1/4 כפית כורכום, 10 שערות זעפרן...כפית מרק עוף לרוטב וכפית נוספת לתערובת הבשר

לעסק.....קודם כל נכין את הבשר...נערבב את הבשר עם התפו"א והבצל המגוררים ונוסיף כוסברה.....נתבל בקמצוץ מוסקט טרי...כף לא גדושה של פפריקה מתוקה....כפית מרק עוף ומעט מלח....וכף שמן..נלוש את הבשר וכבר נמשיך איתו.

בסיר עם מעט שמן נזהיב קלות את הבצל הקצוץ...ונוסיף את הפיטריות לצריבה של 3-4 דקות...תערבבו מדי פעם שלא ישרף או ידבק......נוסיף 3 כוסות מים...נתבל בכורכום ,זעפרן וכפית אבקת מרק עוף....ונביא לרתיחה.

את הבשר נמלא בצורה יפה בראשי הארטישוק ונניח בסיר...עם שאר הבשר נעשה קציצות ונוסיף לסיר.....40 דקות בערך על אש בינונית ויש לכם מנה מופלאה......מרוב שהארטישוק היה טרי קילפתי גם את המקל שלו ויצא מעולה.

בתאבון


יום רביעי, 1 בפברואר 2012

איך מקלפים ארטישוק

כבר סיפרתי לכם כמה אני אוהב את הירק המופלא הזה בכל צורה.....כהכנה לקראת המתכון לשבת אסביר איך אני קולף אותם...עבודה קשה אך שווה ביותר.




בשלב הראשון נחתוך את הרגל הכי קרוב לראש


נקלף עלה עלה בעזרת סכין קטנה


עד שנגיע למצב הזה


נפריד את הראש משאר העלים


כך זה אמור להראות


בעזרת כפית ננקה את הביפנוכו מכל השערות


כך זה אמור להראות אחרי הניקוי


בקערה נסחט כמות הגונה של לימונים ונשאיר את הראשים 5-6 שעות לפחות עד שהם יהיו צחורים חמצמצים קלות ומוכנים למילוי......מחר תקבלו את המתכון

בהצלחה