יום שישי, 12 באוקטובר 2012

צלי כתף ברוטב פטריות פלפלים ומנגולד

את הצלי הזה הכנתי לשבת....יאלה למתכון

מצרכים

קילו צלי כתף
2 סלסילות פטריות
2-3 פלפלים מתוקים בצבעים.....קצוצים לקוביות
5-6 עלי מנגולד
תבלינים......מלח בלבד כל הטעמים מגיעים מהירקות והבשר......ניתן להוסיף קמצוץ כורכום לצבע בעיקר

לעסק.............את הפטריות והמנגולד פורסים ומקפיצים בסיר  3-4 דקות עם מעט שמן.......מכניסים לאותו הסיר עם הפטריות גם את נתח הבשר ל3-4 דקות נוספות לסגירה........מוסיפים מים עד לגובה הבשר ומביאים לרתיחה ובישול של שעה.

מוציאים את הבשר מהמים ונותנים לו להתקרר בצד........פורסים לפרוסות ואז לקוביות של כסנטימטר......מוסיפים את הפלפלים והבשר חזרה למים לבישול נוסף של שעה לפחות.......בודקים שהבשר רך ואז זה מוכן........יכול להיות אפילו עוד שעה......צמצמו את הרוטב על אש גדולה ומכסה פתוח....

רץ עם אורז לבן אטריות או כל תוספת שבא לכם

שבת שלום ומוזמנים לצרמלה בית אוכל


4 תגובות:

  1. נראה מצוין. שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  2. עשיתי את הצלי לשבת עם פטריות גזר בצל ופלפלים
    בדיוק לפי ההנחיות שלך ויצא מדהים. בתוספת שעועית ירוקה.
    התמונות פורסמו בפייסבוק.
    תודה לך ושבת שלום
    רפי

    השבמחק