יום חמישי, 31 במאי 2012

אמפנדס בשר

גיסתי מתכון בשבילך......שבת שלום

מצרכים למלית

300 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
3-4 ביצים קשות חתוכות לקוביות
תבלינים.......1/2 כפית פפריקה מתוקה..........קמצוץ כמון......מלח ופלפל ע"פ טעמכם

מצרכים לבצק

1/2 קילו קמח לבן
250 גרם מרגרינה
כפית מלח
1/2 כפית קורנפלור
מים בערך1/2 כוס....תראו שהבצק יהיה מוכן ותפסיקו להוסיף אולי טיפונת יותר אפילו

לעסק....נתחיל עם הבצק

במיקסר מערבבים 200 גרם מרגרינה קמח ומלח במיקסר כ - 5 דקות עד שנהיה לנו בצק פירורי........מוסיפים את המים עד שמתקבל בצק אחיד.........עוטפים בניילון נצמד ולמקרר למנוחה ל - 3 שעות.

מרדדים את הבצק ומורחים את 50 גרם מרגרינה שנשאר ואת הקורנפלור........מקפלים את הבצק ושוב למקרר ל שעה וחצי ואפילו שעתיים.

מוציאים ומרדדים קורצים מהבצק עיגולים ...מניחים את המילוי בפנים וסוגרים בצביטה וסיבוב לכל האורך....שיהיה סגור גם יפה אבל הכי חשוב שיהיה סגור היטב.

למילוי..........מטגנים את הבצל עם מעט שמן....לאחר כמה דקות כשמשחים מוסיפים את הבשר....מטגנים את הבשר שיצא פירורים ולא גושים......מוסיפים את התבלינים טועמים ומקררים.......לאחר שמתקרר מוסיפים את הביצים.

את האמפנדס מטגנים בשמן עמוק לא רותח מידי...עד שמזהיב ומוצאים

בתאבון



4 תגובות:

  1. אנונימי3/6/12

    אפשר לאפות בימקום לטגן?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי את הבצק הזה באפייה אבל אפשר לנסות.....מקסימום יצליח :-)

      מחק
  2. אנונימי3/6/12

    אין על המתכונים של אמנון פשוט וטעים בלי התיפייפות, וכמובן אוכל מרוקאי במקום הראשון:)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה......רבה

      כיף לקרוא כאלה טוקבקים

      מחק