יום שישי, 30 בספטמבר 2011

שנהיה לראש ולא לזנב - ראש כבש לראש השנה בנוסח מרוקאי

 רק תמונה......מחר אכתוב איך מכינים......יש עוד זמן שנה שלמה עד שנכין שוב

אז מחר הגיע וגם אמא תוחקרה.......אז מתכון לראש השנה הבא תשע"ג עלינו לטובה

אז כך.......סולקים במים 1/2 שעה את ראש הכבש......מוציאים לקרור......מסירים את הבשר מהעצמות ......הבשר לסיר והגולגולת לפח.

לבשר מוסיפים כמה שיני שום......פלפלים סודנים יבשים ( 2-3 )......שמן,כמון,  פפריקה וקמצוץ אבקת מרק......מוסיפים מים ומבשלים עוד שעה לפחות.....

כך יוצאים המתכונים של אמא מדויקים בביצוע אבל רק היא יודעת מה כמה ולמה

אחי אני מקווה ששנה הבאה תאכל איתנו את ראש הכבש ולא נצטרך להראות לך אותו בסקייפ

שנה טובה ומתוקה.....חתימה טובה


יום שני, 26 בספטמבר 2011

ירקות כבושים בסגנון אסייתי

ירקות כבושים תמיד הולך הארוחה.......אנחנו לפעמים מפחדים להכין אותם בבית....אבל תאמת אין פשוט מזה

הפעם הכנתי את הירקות בניחוחות אסיה ויצא מעולה......ניתן להכין ולשמור כשבוע במקרר

אז כך......

חצי כרוב פרוס
פלפל אדום חתוך לרצועות
2 גזרים לרצועות לא דקות מידי
2 פרוסות דקות של לימון

את כל הירקות לקערה ושופכים עליהם מים רותחים ......אחרי 4 דקות שופכים 2/3 מהמים ומערבבים

לתיבול

2 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
מיץ מלימון שלם
כפית סוכר
כפית שומשום שחור קלוי
מלח ע"פ טעמכם....אני שמתי 1/2 כפית

את כל התיבול מוסיפים לירקות ומערבבים היטב.....הכל נכנס לכלי ולמקרר ל - 12 שעות ....ומגישים

בתאבון


יום חמישי, 22 בספטמבר 2011

חלות לראש השנה

חלות לשבת אני משתדל להכין מקמח שטיבל לחלות ......בפעם נוסיף איך להכין חלה בצורות שונות ובעיקר בצורת רימון שיתאים בול לשולחן ראש השנה...תודה לאורלי עטיה על התמונות ועל הרעיונות המקסימים

אני מכין את הבצק כך.........

1 ק"ג קמח שטיבל לחלות ....(רשום על השקית באידיש)
50 גרם שמרים לחים
1/3 כוס סוכר
1/3 כף מלח
2 ביצים
2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן

ממיסים את קוביית השמרים במים ומכניסים הכל למיקסר....7 דקות והבצק מוכן.....נותנים לו לתפוח עד שיכפיל לפחות את הנפח ואז לשים שוב עם קצת קמח על משטח העבודה.....מסדרים את הצורות ומתפיחים שוב......מורחים ביצה ומפזרים שומשום,  מכניסים לתנור 180 מעלות לאפייה ומתענגים על ריחות האפיה שמשתוללים בבית......

שוב תודה לאורלי עטיה על הרעיונות לצורות מיוחדות........רעיונות או מתכונים שלכם ניתן לשתף את כולם....שלחו אלי במיל ואני אפרסם..........שנה טובה ומתוקה כדבש...פרנסה טובה ובריאות משובחת

בהצלחה

לחמניות שהכנתי לשבת


לחמניות בצורת רימון של אורלי

ועוד רעיון של אורלי ללחמניה בצורת פרח - הסוף בתמונה למעלה 


יום רביעי, 21 בספטמבר 2011

רק לוקוס מטוגן....אבל מה זה טעים

לשבת אני בישלתי ושאלתי את חמי איך ירצה את הדג?..........מטוגן הוא ענה....כל כך פשוט וכל כך טעים..........

אצתי רצתי ל"דגיה" ולוקוס של 2.5 ק"ג חייך אלי......אז 1/3 הוקפא לשבת הבאה 1/3 בושל בסגנון מרוקאי ו1/3 טוגן......

ממומלץ בחום עם לימון או רוטב צרמלה שלפי שם הבלוג אתם מבינים כמה אני אוהב אותו.......

לעסק....מכינים בלילה מ-2 ביצים ממליחים ומוסיפים קמצוץ כורכום וקמצוץ פלפל לבן......נותנים לנתחי  הדג לנוח 1/4 שעה במקרר בתוך הביצה.......מוציאים ומקמחים ומעבירים לטיגון בשמן עמוק....נתחים גדולים 3 דקות מכל צד....נתחים קטנים אפילו 2 דקות......ממתינים שיתקרר מעט ומגישים......ניתן גם לאכול קר..

בתאבון


יום שלישי, 20 בספטמבר 2011

עוף וסילאן בגריל- הכי פשוט הכי טעים

אהובתי ביקשה אוכל לעבודה ואני אצתי רצתי למקפיא ושלפתי...................

 3 ירכי עוף 1/2 ק"ג תפו"א דזירה בינוניים ...ו-2 עגבניות......................לקערת פלסטיק הוכנסו הירכיים ....התפו"א נחתכו לחצאים או רבעים........העגבניות נקצצו לקוביות ונכנסו לאחר כבוד גם לקערה........

לתבלון.....2 כפות שמן קנולה.....כפית פפריקה מתוקה......2 כפות סילאן 1/2 כוס מים......מלח ופלפל............הכל עבר ערבוב טוב נכנס לתבנית כוסה בנייר כסף ונכנס לתנור 200 מעלות לשעה ועוד 10 דקות ללא נייר כסף.....

פשוט והכי טעים בעולם

בתאבון


יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

אָמְבְּעָאַר - נקניקיות של מומחים

מי שעוקב אחרי הבלוג מבין שאני בניסיונות לשחזר מתכונים עתיקים ומיוחדים של נקניקים ונקניקיות........ואף מכשיר מילוי הוזמן ויגיע בקרוב.....

הפעם שוחזרה בהצלחה יתירה אָמְבְּעָאַר נקניקיה מרוקאית העשויה מהמעי הגס.....שטוף היטב היטב וממולאת בכבד בקר צלוי שומן כבש תבלינים ועשבי תיבול.....הפעם אחרוג ממנהגי ולא אתן את המתכון .....כי אני לא ממליץ לכם להכין כי זו עבודת פרך.....אבל שתכירו...באם נפל לכם קצב שהוא בעניני מילוי נקניקיות אקזוטיות אז תיקחו זה מעדן אמיתי.....

צולים את הנקניקיה הגדולה ואז חותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.....טעם נדיר

אם יש לכם מתכונים נסתרים לנקניקים או נקניקיות....אשמח לקבל ולנסות לשחזר


יום רביעי, 14 בספטמבר 2011

אוסובוקו ברוטב פיטריות

פשוט להכנה ובישול יחסית ארוך.....זה יהיה המתכון שלי לסופ"ש...........

מצרכים

 1.5 ק"ג אוסובוקו
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
סלסלת שמפניון טרי
שקית פטריות מיובשות...אני השתמשתי בפורציני
תבלינים.....מלח ופלפל ע"פ טעמכם

לעסק........קמחו את הנתחים וסגרו את הבשר על סיר לוהט 3 דקות מכל צד.........את הפטריות המיובשות משרים במים חמים ל-10 דקות ושופכים אותם עם המים לסיר הבישול..............מסדרים את הנתחים וממלאים מים עד אמצע גובה הבשר.........מרתיחים ומנמיכים את הגז לאש נמוכה בלהבה בינונית לשעה וחצי......את השמפניון מקפיצים 2-3 דקות במחבת עם מעט שמן זית ומלח אטלנטי......לאחר ההקפצה מכניסים אותם לסיר ובנוסף מוסיפים את הפלפל האדום ......ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות......בודקים שהבשר רך וזה המדד שהבשר מוכן...צריך להיות רך מאד......מתקנים תיבול מלח  ופלפל ומגישים...............

בתאבון


יום שלישי, 13 בספטמבר 2011

קציצות דגים

קציצות דגים תמיד אכלתי אצל אמא והיה צריך הרבה אומץ לנסות ולשחזר את הטעמים של אלופת העולם בבישול....מובן שהתקשרתי לוודא שמה שאני מכין מתקרב למקור.....שווה לכם לנסות יצא מעולה ואפילו הקטנים שהתגברו על הביס הראשון רצו עוד ועוד....

מצרכים לקציצות

1/2 קילו פילה בקלה
1/2 קילו פילה נסיכת הנילוס
200 גרם פילה טונה
1 בצל קטן
1/2 צרור כוסברה
ביצה אחת
כף שמן
תבלינים.....כף פפריקה (מעורב חריף ומתוק ע"פ מידת החריפות שתרצו)....1/2 כפית כמון.....רבע כפית משיה או גרידת מוסקט.....מלח ופלפל לבן ע"פ טעמכם

מצרכים לרוטב

2 פלפלים אדומים
6 עגבניות בקליפתם וללא גרעינים
ראש שום
צ'ילי אדום שלם
4 כפות שמן
תבלינים......כף פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה ע"פ העדפתכם האישית......ומלח

לעסק.....בשלב הראשון נטחן את כל הדגים יחד (לסחוט מהם את המים  טרם הטחינה).....למכונת הבשר נוסיף גם את הבצל והכוסברה.....נוסיף את כל המצרכים לדג הטחון...נתבל ונערבב היטב ולהכניס למקרר ל1/4 שעה....

לסיר הבישול נטחן את העגבניות ופלפל אדם אחד......את הפלפל השני נחתוך לרצועות ...נוסיף את השום הצילי והתבלינים.....נוסיף 1/2 כוס מים נערבב ונעלה לרתיחה.....לאחר שרתח נוסיף את השמן וניתן לרוטב להתבשל 20 דקות על אש קטנה תוך כדי שאנחנו מערבבים מידי פעם ובודקים שלא חסר מלח.....

לקציצות.....מרתיחים סיר קטן עם מים ואחרי שהמים רותחים מתחילים לכדרר קציצות מהעיסה עם ידים משומנות ומכניסים כל קציצה ל-3-4 דקות להתגבשות ומוציאים......אפשר להוציא ישירות לסיר הרוטב....

מבשלים עוד כ-20....מקררים 5 דקות ומגישים...

בתאבון




יום שבת, 10 בספטמבר 2011

נשנושי כרובית מטוגנים

בד"כ כשאני מכין כרובית מטוגנת זה ליום שישי בצהריים......ומה שנשאר עולה גם על שולחן השבת.......טעים ומאד פשוט.....ניתן לאכול עם טחינה או סלט ירקות ....מעולה....

פרקו ראש כרובית לפרחים והכניסו לרתיחה עם מלח.....לאחר שרתח תמדדו 5 דקות ותורידו מהאש ושפכו את המים.....

תבלו 2 ביצים במלח ומעט פפריקה מתוקה ומעט פלפל לבן.......לטבול את הכרובית  בביצה היטב ולהעביר לפרורי לחם .....ניתן גם לטבול אחרי הביצה בקמח או רק ביצה....לטגן בשמן עמוק ולהגיש......אחלה תוספת ונשנוש

בתאבון


יום חמישי, 8 בספטמבר 2011

רוסטביף סינטה פיקנטי

ניתן להכין גם עם אנטריקוט....הפעם הלכתי על 2 ק"ג של סינטה עם צ'ימיצורי........מעדן 

בבית שבו גדלתי לא אכלנו רוסטביף אבל היום גם היורשים מתענגים עליו....ממליץ להיצמד לזמנים ואם רוצים לאכול חם אז שהנתח ימתין 1/4 שעה ואז לפרוס

מצרכים

נתח סינטה...ממליץ להוריד את רוב השומן העליון....אבל רוב לא הכל....או שבעצם נתח סינטה מנוקה חלקית משומן
פלפל שחור גרוס
4 כפות דבש או סילאן
1 פלפל חריף קצוץ
4 כפות חרדל גרגירים
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס יין אדום.....ועוד רבע למזוג ולשתות
מעט שמן זית
מלח גס או אטלנטי

לעסק...........מעסים את הנתח בשמן זית מפזרים מלח ופלפל.............מכינים מרינדה מהדבש החרדל..היין והחומץ...והפלפל החריף....שופכים על הבשר ומכניסים למקרר לשעתיים.....אחרי שעה עיסוי נוסף מומלץ.....

לאחר השעתים מחממים מחבת או סיר כבד על אש חזקה 5-8 דקות ואז יוצקים מעט שמן זית ומניחים את הנתח לסגירה על להבה נמוכה כ-3 דקות מכל צד............

מכניסים לתנור בחום של 220 ל-15 דקות .....מה שנכתב זה לנתח של 1 ק"ג...כל קילו נוסף תצלו עוד 8 דקות..........

בתאבון

יום ראשון, 4 בספטמבר 2011

צ'ימיצורי עם טויסט לימוני

עם סטיק אנטריקוט או רוסטביף טוב...... צימיצורי הולך מצויין הפעם הוספתי לו גרידת לימון ויצא חלום....את המתכון לרוסט ביף שהכנתי מסינטה ...בקרוב

מצרכים

צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
חופן אורגנו טרי קצוץ.....אם אין כפית יבש...אבל זה לא יהיה אותו הדבר
3/4 כוס שמן זית איכותי
צילי חריף אדום קצוץ דק וללא הגרעינים
פלפל אדום מתוק קטן קצוץ דק
מיץ מלימון גדול...היום כמעט ואין לימונים צהובים עסיסים אז תוסיפו מיץ מ-2 לימונים ירוקים
5 שיני שום
1/2 כפית סוכר
3 כפות מים
גרידת לימון ....בערך כפית או טיפה פחות
מלח ופלפל ע"פ טעמכם

לעסק.....מומלץ לטחון הכל במעבד מזון ואז להוסיף את שמן הזית.....אם אין מעבד מזון, תדאגו שהכל יהיה קצוץ דק ותערבבו.....אחלה רוטב....