יום רביעי, 27 ביולי 2011

שקשוקה של אמא

תמיד אכלנו שקשוקה.....אבל בבית אמא שאלה מי רוצה מטבוחה עם ביצים......כי תמיד זה היה הכי טעים והכי מושקע....מטבוחה שמוסיפים מעט מים (שלא ישרף באידוי) ביצים מכסה ותוך 5 דקות יש ארוחת פאר......בשקשוקה אצלנו מעולם לא היה בצל.....כי כלל שני בבישול מרוקאי (אחרי תרגעי) זה שבסיר אחד לא מתבשל שום ובצל.......אל תשאלו למה גם אני לא הבנתי....התשובה היא כככה זה וזהו :-)......אבל יוצא ללקק את האצבעות....

אז כך המטבוחה אצלנו מכילה מרכיבים בסיסים ומה זה טעימים.....תכינו סיר גדול כשהעגבניות בזול ותקפיאו.....המטבוחה אחרי הפשרה יוצאת כמו חדשה...

אז תקחו 1/4 ק"ג מטבוחה....תוסיפו חצי מהכמות מים תערבבו שיברו ביצים ולגז עם מכסה...אחרי רתיחה הורידו לגז קטן ל5 דקות...הכינו לחם טרי ואתם על הסוס

בתאבון


יום חמישי, 21 ביולי 2011

זעלוק

הזעלוק זהו סלט חצילים מרוקאי שיש לו המון וורסיות......הבסיס הוא חציל סלוק או קלוי שמתווספים אליו פלפלים שום ותבלינים.....הפעם עשיתי אותו בסגנון הקלוי ועם טאצ' של אריסה ביתית .....יצא מעולה ומומלץ בחום

מצרכים

1 חציל בלאדי
3 עגבניות אדומות בינוניות
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל חריף אדום או ירוק.....למי שלא אוהב חריף ניתן לוותר
2 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית 

לעסק.......על מחבת פסים (שוב הרעיון של שרית שאימצתי שלא יתלכלך הגז)....קולים את החציל העגבניות והפלפלים......את הפלפלים לאחר הקליה מכניסים לשקית שיזיעו קצת.......מוציאים את תוך החציל ומרסקים אותו.....את העגבניות מקלפים וסוחטים מגרעינים וקוצצים דק......הפלפלים לאחר כרבע שעה בשקית יוצאים גם לקיצוץ......מערבבים את הכל ומוסיפים את השום הכתוש, שמן הזית והאריסה......ניתן להוסיף כמה עלים של כוסברה או פטרוזילה (אני חבר יותר של כוסברה) מעט שמן זית ותגישו.....הסלט הזה הרבה יותר טוב למחרת......מתבלים במלח כמון ולימון והללויה......אחד הטובים אם לא ה......

בתאבון

 

יום שלישי, 19 ביולי 2011

אורז עם שמיר ופרגיות - מתכון של דליה


אז הראשונה שהרימה את הכפפה לפרסם את המתכון שלה זוהי דליה.....רב תודות.......וכולכם מוזמנים לכתוב ולצלם ולשתף את כולם.....אנחנו קבוצה גדולה מאד בלי לשים לב

המתכון שדליה העבירה הוא מתכון פרסי שאכלתי לא פעם במושב......אנחנו בין המרוקאים היחידים....כל השאר מהעדה המקסימה מאירן.....

טוב אז לעסק......:-)

לשטוף 3-4 כוסות אורז בסיר גדול למלא 3/4 סיר מים  ו- 2 כפות מלח , כשהמים רותחים להכניס את האורז , ולהביא לרתיחה יחד , אחרי 2 דקות שהאורז מבעבע , לקחת גרגר אורז ולבדוק שהאורז עבר כבר חצי בישול  , אם כן , להוציא ולשפוך את האורז למסננת , אם הגרגר  חזק מידי, להשאיר עוד דקה במים ורק לאחר מכן להוציא למסננת .


בנפרד לטגן בצל במחבת  , כשהבצל הפך  שקוף לתבל בכורכום ולהכניס את הפרגיות כשהם חתוכים לקוביות (לא קטנות מידיי וגם לא גדולות מידיי ..בינוני כזה ........את הפרגיות לטגן קלות  עם הבצל ולסגור אותם משני הצדדים ...ולתבל במעט מלח . (את הפרגיות לא לבשל הרבה , מאחר והם ימשיכו בישול באדים בסיר האורז )

לנקות  1/2 חב' שמיר ולהשרות בקערה עם חומץ ומלח ... לאחר כמה דקות להוציא למסננת ולקצוץ .

אז מה יש נו ... 1.  אורז חצי מבושל
                     2.  פרגיות מטוגנות קלות עם בצל מטוגן מתובל בכורכום
                     3.  שמיר נקי וקצוץ


והאיחוד ...לקחת סיר נקי ....לשים בתחתית שמן בנדיבות ...וכורכום , כשהשמן חם לשים שכבה של אורז  ולהדק (זו תצא בסוף השכבה השרופה שכולם אוהבים ...בפרסית זה נקרא בון )  ומהשלב הזה לשים מכל דבר לסרוגין ...נתחיל כמובן עם אורז ...מעל זה שכבה של בצל ופרגיות ..ומעל זה שמיר ...וחוזר חלילה ...אורז  ..פרגיות ושמיר ...השכבה האחרונה צריכה להיות אורז ...אם נשאר לך במחבת מעט שמן עם כורכום , אפשר לשים מעל השכבה האחרונה של האורז ...לכסות במגבת לשים מכסה ולבשל על להבה נמוכה  שעה .
אחרי שעה מכבים את הגז ...לא פותחים  את הסיר ...אלא רק 1/4 שעה לאחר מכן ...ואז עם מזלג מערבבים בעדינות....יאמי ...האורז הכי טעים בעולם .

דליה מוסיפה לנו עוד רעיון.............. אפשר להוסיף אפונה ...אני לא מוסיפה כי הבן שלי לא אוהב..

זה אורז שתמיד נגמר ...ולעולם לא נשאר גרגר

שאלתי את דליה לגבי נוזלים.......לא צריך להוסיף כלום.....תהנו מאורז בניחוח פרסי משגע

שוב תודה לך דליה.......ולכם מי שרוצה לשתף מכיר את הכתובת :-)






התחתית של האורז 

יום שני, 18 ביולי 2011

בריאנה בייקרי - מאפי בריאות, סדנאות וכיף...

מאז שבעלי החל לכתוב את הבלוג הזה, הוא נחשף לעולם הקולינרי וכך יוצא שהוא מקבל הזמנות למפגשי בלוגרים בתחומי הבישול והאפייה. את מפגשי האפייה הוא משאיר בשבילי, שהרי תחום האפייה הינו באחריותי (בקרוב אעלה מתכונים).

לכן, כאשר קיבל את ההזמנה לערב מפנק וטעים במיוחד... "על טעם ועל ריח"... במאפייה הפרטית של 'בריאנה בייקרי', לא היה ספק שהפעם אני הולכת.



המפגש נערך בביתה הנעים והיפה של רינה שביט, שהינו גם המאפייה הפרטית שלה, בה היא מכינה את מאפי הבריאות המעולים ומעבירה סדנאות לקהל הרחב.

המפגש החל בכיבוד קל של קפה ומאפים בריאותיים מתוקים. לצערי, לא הצלחתי לטעום מהכל, אך הנה הם לפניכם.



לאחר מכן שמענו הרצאה קצרה של רינה על סוגי המאפים הבריאותיים שהיא מכינה, סוגי הקמח בהם משתמשת וכיצד לרכוש לחם בתבונה. החלק המרתק בהרצאה היה על איך למעשה התגלגלה לתחום.



ואז, כמובן, עברנו לחלק האומנותי: אפיית לחם, לחמניות ופיצות. רינה הכינה את הבצק עבורנו ואז לימדה אותנו לשזור לחמניות מרצועה אחת, 4 רצועות ו-6 רצועות. יצא מדהים! התמונות מדברות בעד עצמן.



סיימנו את הערב בארוחת ערב קלילה וט-ע-י-מ-ה!!!

ממליצה בחום!!!

לרכישת מאפים ולחמים ולתיאום סדנאות ניתן ליצור קשר עם רינה בטלפון: 054-2025269.

יום ראשון, 17 ביולי 2011

KEDMA ברסרי כשר בירושלים

הביקור במסעדה החל מטלפון שאריאלה האשה עם הנשמה הכי גדולה בעולם התקשרה לשאול אם אני מגיע לארוחה בברסרי קדמה בעיר הקודש וכששמעתי שגם טל מרום מעורבת.......אז מובן שכל מה שתוכנן זז לטובת הערב....

אז כך......נוף מהמם שחבר לשף ערן בן-ארוש הוליד מסעדה חובה לכל ביקור בבירתנו.......

הנוף הנשקף מהמסעדה - מגדל דוד כנסיית נוטרדם וחומות העיר העתיקה


את הארוחה פתחנו בלחם הבית שהיה מעין פוקצה ולחם פרינה יחדיו....מעולה......המטבלים שהגיעו יחד עם הלחם....... הפילו אותי בעיקר האיולי לימונים כבושים שרק איתו יכלתי לשבוע....

היין שהוגש היה סירה 2010 של תשבי,  יין מעניין שיוכל להתפתח עוד בשנתיים הקרובות והתאים בול לארוחה

קרפצ'ו פילה בקר עם פיסטוקים


המשכנו לפילה מוסר שהיה להיט אבל....ירושלים ודגים לא מתחבר לי והמשכנו לריזוטו שכשאני נזכר בו אני בודק מתי אני פנוי לנסיעה לירושלים.....הריזוטו היה מדוייק  וכל מילה נוספת רק תגרע......

חציל בלאדי.....חבלז"י

המנה הבאה הייתה אנטריקוט.....חשבתי מה כבר יש לחדש.....אבל היה שווה ביותר הבשר היה נימוח ועשוי בדיוק במידה....והקרם שום עוד הרים את הבשר מעלה מעלה....

אנטריקוט וקרם שום

המנה הבאה הייתה שקדי עגל עם פטריות טרפש....שהם פטריות שגדלות בנגב וצריך להיות מאפיונר בכדי להשיג אותם טריות .......מנה מושקעת תזמינו איך שהתישבתם....

שקדי עגל ופטריות טרפש


הכבד אווז .....נו טוב לא אכתוב כלום....תזמינו וזהו.....

כבד אווז חם


לסיכום......תודה לשף ערן ולמסעדת קדמה על חוויה קולינרית......ממליץ בחום לבקר שם.....אני את משפחתי אקח בקרוב...לא פיר שרק אני אהנה.....תודה לכל החברים המקסימים שהיו איתי בערב...תודה לטל היפה ממרום תקשורת.....תודה לאריאלה על חוויה בלתי נשכחת.....ולסמדי על החברותה ועל הטרמפ הביתה.....יאלה חברים ביקרתם בעיר הקודש אכלתם בקדמה......הנוף והאוכל חוויה

יום רביעי, 13 ביולי 2011

בורגול וגלילות דג

להכין מנה יש מאין זה המנות הכי שוות שיוצאות....אז בהמשך לפוסט הקודם היורש ביקש שניצל דג  ובורגול....שדרגתי מעט ולא נשאר פירור.....

מצרכים לדג

3-4 פילטים של דג.....תלכו על הדגים הקטנים זה לא הזמן למוסר או לוקוס.....אני עשיתי עם פילה מושט
חבילה פורטובלו קטנים חתוכים ומוקפצים במחבת עם שמן זית פלפל ומלח
כף חרדל גרגירים
עלים מ-4-5 ענפי טימין

איך הכנתי את הדג......לתוך הפטריות מוסיפים את החרדל והטימין ובודקים המלחה......שמים מנה גדושה בתוך הדג ומגלגלים.....ממליץ לתקוע 2 קיסמים שלא יפתח הדג בטיגון......מקמחים ומטגנים 3-4 דקות בשמן עמוק.....כשמזהיב ואתם בטוחים שגם בפנים מוכן מוציאים לצלחת עם נייר סופג......ניתן להגיש כמנה עם כל תוספת העולה על דעתכם....לימון טרי או רוטב צרמלה יכול להיות מעולה

מצרכים לבורגול

2 כוסות בורגול שטוף היטב ומושרה  כ- 5 דקות
ראש שום שלם ולא מקולף
4 פילפלי שאטה יבשים
2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות של סנטימטר ומטוגנים עד לתחילת ההזהבה...שלא יהיה צ'יפס :-)
כוס ציר עוף או ציר ירקות...או למי שלא פוחד 3/4 כף אבקת מרק

לעסק......מסדרים את התפו"א בתחתית הסיר..... שופכים את הבורגול לסיר.....תוקעים באמצע את ראש השום....את השאטה גם דוחפים לתוך הבורגול......שופכים מלמעלה את הציר ומוסיפים מים 2 ס"מ מעל לבורגול.....מתבלים ב1/2 כפית פפריקה, מלח ופלפל.....ומעלים לבישול של 40 דקות על האש הכי קטנה בגז שלכם.......משאירים את הסיר סגור לפחות 20 דקות נוספות אחרי שכיבתם את הגז......ואז ניתן להגיש....

אני צרפתי את הבורגול לדג אך ניתן לשלב כל אחד מהמרכיבים עם משהו אחר

בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com רוצים להדפיס את המתכון סמנו אותו עם לחצן ימני וכאשר כולו כחול לחצו קונטרול P



יום שבת, 9 ביולי 2011

קציצות בקר ברוטב פלפלים יבשים

את יום שישי פתחנו בהפסקת מים שלפי העיריה לא יודעים מתי יחזרו המים......האישה והילדים נסעו לסבתא ואני בבית עם היורש בגדול.....טוב גם קניות לא עשיתי ומתחילים להכין שבת ממה שיש.....לא מוותרים על דג מרוקאי וחלות טריות....

אז קפצתי לחנות הדגים ובורי גדול נחת במטבח חלות ולחם פרינה.....כל השאר ממה שיש בבית.....מתברר שכמו שמישאל אומר אנחנו סתם אוגרים והיה בבית מספיק פרודוקטים להאכיל גדוד....נו טוב לא גדוד אבל מחלקה של גולנצ'יקים רעבים.....

הכנתי מחצי ק"ג בשר בקר טחון קציצות ברוטב פלפלים יבשים...יצא מעדן...לא נשארה אפילו אחת בסוף השבת....

מצרכים

1/2 ק"ג בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
תפו"א בינוני מגורר בפומפיה הכי דק שאפשר (ממש מרוסק)
4-5 פלפלים יבשים מנוקים מגרעינים ומושרים 5 דקות במים חמימים
כוס ציר בקר....אם אין.....אל תפחדו מכפית מרק עוף
תבלינים ל1/2 ק"ג בשר.....1/2 כפית פפריקה.....1/4 כפית כמון.....1/4 כפית ראס אל חנות....כמה גירודים של מוסקט טרי ומלח ע"פ טעמכם

לעסק........בסיר מרתיחים כליטר מים עם ציר העוף והפלפלים....מתבלים את הנוזלים במלח ...פלפל לבן וכף שמן.....בקערה מתחילים להכין את העיסה לקציצות.....הבשר הכוסברה ותפו"א המגורר מצטרפים לתבלינים ולעוד כף שמן.........אחרי שהמים רותחים והעיסה מוכנה...מכדררים קציצות ומניחים בעדינות בסיר.........מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ועוד 10 דקות עם מכסה פתוח על מנת לצמצם את הרוטב....

מגישים עם כל תוספת העולה על דעתכם...אני הגשתי עם אורז

בתאבון



יום שני, 4 ביולי 2011

בריקה

בריקה הוא מאכל תוניסאי שנחשפתי אליו באחד מגלגולי החיים.....בשוק בנתיבות בימי שני וחמישי ישב אדם מבוגר וטיגן בקערת ענק בריקות לעוברים ושבים בשוק.....לפני זה לא הכרתי את זה אפילו....התמכרתי לטעם ולפשטות....

הפטנט פשוט.......פירה או ביצה בתוך עלה סיגר מקופל לשתיים ומטוגן בשמן עמוק......המוכר בשוק היה אלוף....אז אל תתרגזו אם בראשון או בשני זה לא ילך בצורה חלקה....

ניתן למלא במה שבא לכם.....אני הכנתי פירה מתפו"א מלח ופלפל לבן בלבד.....אחד עשיתי עם פירה בלבד השני עם ביצה בפנים והשלישי עם פירה וגבינת ברי שכזה כנראה גם הטוניסאי המבוגר לא ראה אף פעם :-).....הטיגון בשמן עמוק עד שהעלה מזהיב ואז מוציאים לדקה לנייר סופג.....להגיש עם טיפונת אריסה או כל מטבל אחר העולה בדעתכם

הילדים אכלו בתאבון.....אחלה ארוחת ערב מהירה וטעימה....וגם טיפונת משמינה :-)

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה
amnon120@gmail.com רוצים להדפיס את המתכון סמנו אותו עם לחצן ימני וכאשר כולו כחול לחצו קונטרול P 


יום שבת, 2 ביולי 2011

MARABOO -ערב קסום

הכל החל בתחרות מתכונים של ערוץ האוכל בפיסבוק.....והמתכון שלי שזכה בארוחה זוגית במסעדת MARABOO  של השף יואב בר בר"ג.....

בנתיים במפגש האבירים פגשתי את השף שהתגלה כאדם מקסים לא פחות מהאוכל שיוצא מתחת ידיו....לא לשכוח הבנאדם זכה בקרב סכינים אליפות המסעדות....

אז הגענו אני וזוגתי וגילינו מסעדה עם אוירה נחמדה ואוכל מהטובים שאכלתי מאודי.....ואכלתי :-)

קרן המלצרית שהיתה נחמדה והסבירה באדיבות על כל מנה.....המטבח הפתוח עוד הוסיף לאווירה.....בקיצור מי שעדיין לא ביקר נא להזמין מקום....אני בטוח אהיה שם שוב...

פתחנו בשיפוד שייטל על חומוס ופלפלים קלויים   - מומלץ בחום
זוגתי הזמינה סלט רחוב.....התפו"א היה חלומי....השרי היה טרי כאילו עכשיו נקטף....
בסכ"ה תפו"א אבל צריך להיות גאון בכדי להגיע לטעם הזה
ניוקי כמהין שרק בשבילו שווה להגיע.....כל מילה נוספת תגרע
המבורגר טלה...מנה טעימה מאד אך גדולה....זוגתי נסתמה בשליש הראשון ואני זכיתי לסיים
פילה מוסר עם רוטב שורשים מדהים.....גם בפעם הבאה אני מזמין
 את המנה המושלמת הזאת
ולקינוח קרם קוקוס מצויין...למרות שאני לא משתגע על קינוחים