יום שלישי, 31 במאי 2011

עוף וזיתים

זיתים מבושלים מופיעים במטבח המרוקאי בצורות שונות....היום נבשל את המתכון הבסיסי...עוף זיתים ..עגבניות ושום...

מצרכים

2-3 כרעיים או שוקיים
קופסא זיתי מנזלינו מגורענים
2-3 עגבניות קלופות וללא גרעינים וקצוצות גס
6-5 שיני שום קצוץ גס
כפית רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
תבלינים.....פפריקה מתוקה...1/4 כפית כמון (לא חובה)...........מלח ומעט פילפל לבן ע"פ טעמכם

לעסק......לשטוף את הזיתים במים....להרתיח אותם ולשפוך את המים...תטעמו  מהזיתים...צריך שטעמם לא יהיה חזק ואם צריך לשפוך את המים ולהרתיח שוב...לי הספיק פעם אחד....

לאחר ששפכנו את המים ושטפנו שוב במים קרים אנחנו מסדרים את הסיר.....הזיתים העגבניות..הרסק השום.....מוסיפים 3 כוסות מים ומערבבים......בקערה שמים את התבלינים והשמן ומערבבים טוב.....מסדרים את נתחי העוף ושופכים את התבלינים מעל.....

מרתיחים את הסיר ולאחר ההרתחה מבשלים כ - 40 דקות על אש נמוכה.....מצמצמים את הרוטב למינימום מתקנים תיבול......ומכבים.....

מומלץ להגיש עם אורז לבן...

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com


יום שישי, 27 במאי 2011

ניוקי - הבסיס

כשזוגתי אמרה שהיא יוצאת עם חברה מובן שפרגנתי...אבל ישר חשבתי איך אני מעביר עם היורשים ערב גדוש ומעניין שיכלול גם ארוחת ערב......כשזרקתי לאויר את רעיון הניוקי הקטן קפץ וטען שהוא עושה אותם "חבל על הזמן" ובאמת מזמן לא הכנתי לו ניוקי.....תפס הרעיון  :-)

שני הקטנטנים נהנו מאד...השתוללו וגם אכלו ארוחה די מזינה....ועוד נשאר במקפיא לכמה מנות....בחרתי במתכון בסיסי ולא מסובך ואתמקד הפעם בהכנת הניוקי עצמו......

מצרכים לניוקי

3/4 ק"ג תפו"א ...עדיפות לזן האדום "דזירה"
350 גרם קמח לבן
ביצה אחת.....לקשקש בעדינות בצלחת ...מתחילים עם חצי מהכמות ורק אם צריך מוסיפים עוד
3-6 גרם מלח...תוסיפו ע"פ טעמכם

לעסק.....לוקחים  תבנית ומצפים אותה בשכבה של מלח עבה ומסדרים על המלח את התפו"א ומכניסים ל-50 דקות לתנור בטמפרטורה של 250 מעלות.......את התפו"א האפויים חותכים על שתיים אחרי שהתקררו קצת ומרוקנים בעזרת כף את הביפנוכו.....צריך למעוך לפירה ללא גושים כלל...אני העברתי בעזרת הכף דרך מסננת.....שוקלים במשקל 450 גרם מהפירה שיצא לכם......מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים הכי בעדינות...לא ללוש כמו בצק כי זה יוצא בצק דביק....מוסיפים 1/2 מהביצה (לי זה הספיק).....לשים עוד מעט ומניחים לנוח על השיש שכמובן קימחנו קודם.....

בעזרת סכין חותכים חתיכה מהבצק...את השאר מכסים ......ומרדדים לנקניק בעובי אצבע.....כל הרידוד נעשה כאשר השיש מקומח קלות....חותכים לחתיכות בגודל 1.5-2 ס"מ......הניוקי מוכן להמשך עבודה והכנת המנה.....את מה שלא תיכננתם להכין תניחו בתבנית מצופה בנייר אפיה ותקפיאו....אחרי כשעה במקפיא להעביר לקופסא אטומה למקפיא ובפעם הבאה אתם מסודרים למנה טעימה ללא הכנות מקדימות.....

הניוקי שאני הכנתי.....הניוקי נכנס למים רותחים עד שהוא צף ואז עבר למחבת שחיממתי בה 20 גרם חמאה ו-2 עגבניות בינוניות.....תיבלתי בכף שמן זית בטעם טימין ומלח גס.....גם כמה עלי בזיליקום נכנסו יחד.....ערבוב מתמיד של המחבת...מהידית לא עם כף....ואחרי 3-4 דקות מורידים לצלחת והמנה מוכנה.......

ברטבים אתם יכולים להתפרע 

הקטנים אכלו בתאבון....וגם הרויחו סדנה קולינרית עם אבא

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com




היורשים בפעולה
התבנית להקפאה

יום רביעי, 25 במאי 2011

עוף צלוי ואננס טרי

בביקור אצל הורי זוגתי.....חמי צרף לי אננס טרי....הפרי ישב אצלי בבית והפיץ ריח ניחוח....לשבת החלטתי לשנות את העוף בגריל וללכת לכיוון המתוק בצירוף האננס

מתכון פשוט ליישום וטעים לאלה.....

מצרכים

2-3 כרעיים או שוקיים
אננס טרי מקולף וחתוך לקוביות של ס"מ*ס"מ בערך.....להוציא את הלב,  הוא לא מתאים ובעל מרקם של עץ
2 תפו"א חתוך לקוביות מעט גדולות יותר מהאננס
כף וחצי דבש
לתבלינים....טיפונת ג'ניגר....כפית פפריקה....2 כפות שמן זית....מלח ע"פ טעמכם

לעסק......כל המצרכים נכנסים לקערה למסז'  עדין ועובר לתבנית.....לתבנית מוסיפים 1/3 כוס מים....מכסים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל-45 דקות בטמפרטורה של 180.....

מסירים את האלומניום ומשאירים בתנור להשחמה.....

אצלי לא נשאר זכר מהתבנית :-)......מומלץ

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com


יום שלישי, 24 במאי 2011

כיכר בורקס בשר ברוטב פיטריות שחורות

לשבת הינו צוות מלא היורש הגדול הגיע...חבר נפש ועמיתה לעבודה.....ואני רק מתלהב .....חולה על שולחן מלא בערב שבת..."ברוב עם הדרת מלך".....

כתוספת הגשתי בצק עלים ממולא בשר בניחוחות משיה וטלה....שהוגש עם רוטב פטריות מדליק....

מצרכים לכיכר בורקס

בצק עלים
1/2 ק"ג בשר טחון
50 גרם שומן כבש "ליה" קצוץ דק
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 צרור פטרוזילה קצוצה
50 גרם צנובר
תבלינים...1/2 כפית פפריקה , 1/3 כפית משיה,  1/4 כפית פלפל לבן..... ומלח ע"פ טעמכם

לעסק.............משחימים את הצנוברים במחבת יבשה עד להשחמה....להיזהר לא לשרוף , ומוציאים לקרור על צלחת.....למחבת מכניסים את הבשר השומן והבצל....ומתחילים לערבב עד שהבשר מבושל לגמרי....מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הפטרוזיליה הצנוברים והתבלינים.....מערבבים טוב ומקררים מעט....

פותחים את בצק העלים וממלאים מהבשר בנדיבות....ממש בנדיבות.....מגלגלים ומהדקים את הצדדים..... בעזרת סכין חורצים קלות את הבצק שלפחות שתיים מהחריצים מגיעים עד הבשר לאפשר המשך בישול הבשר.....מורחים ביצה ושומשום ולאפייה....בערך 25 דקות...אבל שימו לב שהבצק מבושל ...וגם שלא ישרף.....נותנים טיפה להתקרר חותכים ומגישים עם הרוטב הנפלא שכבר אסביר....

מצרכים לרוטב פטריות שחורות

2 פטריות פורטובולו ענקיות קצוצות
עלים מענף טימין
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות קמח
פלפל ומלח ע"פ טעמכם

לעסק.....מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בטימין מלח ולפל ע"פ טעמכם.....

לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק.......

מגישים עם חתיכת בורקס....מעולה....ניחוחות הכבש והמשיה....איך אומר היורש הקטן...ממש חבל על הזמן

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com




יום ראשון, 22 במאי 2011

שווארמה ביתית מהירה

היורש הגדול הודיע שהוא מגיע ורעב....אצתי רצתי למקפיא ונתח שווארמה הודו יצא להפשרה וכמות של כף שומן כבש לעזרה ....לטיגון ולארומה טובה יותר.....תבלין שווארמה תוספות כרצונכם.....כל זה גולגל  בטורטיה והרי לנו אחלה שווארמה בכלום זמן.......והטעם יאמי....

בתאבון

מגלגלים את הטורטיה והרי לנו שווארמה
מטגנים עם שומן כבש ללא שמן כ - 5 דקות
קוצצים את הנתח ומחזירים להקפצה נוספת עם תבלין שווארמה ומלח

יום חמישי, 19 במאי 2011

רביולי טרי ברוטב שמנת ופטריות

בטיולי בעולם המדהים של מתכונים ופרודוקטים נתקלתי בפסטה טריה של "פסטה דלה קזה" באחד הפוסטים של ששת.....המוצרים נראו מגרים והבטחתי לעצמי שאבדוק אותם.

כאשר הגעתי לרכוש את המוצרים התגלה לי יצרן חביב ובנו שלומד את המקצוע.....בתור אחד ששרוט על מטוס הפנטום........ הבן זכה לעוד חיוך הערצה שהתברר ששירת אומנם לפני שנים ....באותו מקום שאני שומר לו פינה חמה בלב.

קניתי כמה סוגים והיום אני מכין את הנגלה הראשונה רביולי ארבע גבינות ברוטב שמנת ופטריות......ממליץ בחום על הפסטה.....ואמשיך לרכוש שם...

למען הסר ספק לא מקדם מכירות ואת הפסטה קניתי ממיטב כספי...משתף אתכם במוצר איכות פשוט אבל מעולה באיכותו....היורש הקטן כבר למחרת ביקש את הפסטה עם ההפתעות בפנים...

מצרכים

חבילת רביולי ארבע גבינות
שמנת מתוקה.....לצמצם 
2 פיטריות פורטובלו קצוצות ומוקפצות בשמן זית טוב
ענף טימין
עירית קצוצה
פרמזן מגורר

לעסק.....הפסטה הטריה מצריכה בישול מהיר ...להבדיל מפסטה יבשה.....מכינים את הפסטה ומסננים.....במחבת מכינים את הרוטב.....לתוך המחבת שבה הקפצנו את הפטריות מוסיפים את כל הפרודוקטים של הרוטב...ממליחים ומפלפלים ע"פ טעמכם....כאשר הרוטב מוכן...שופכים את הפסטה למחבת ומחממים תוך כדי ערבוב למשך דקה........מכינים צלחת להגשה....מוסיפים את הפרמזן ומקשטים בעירית....

בתאבון...
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com


יום רביעי, 18 במאי 2011

פסטה עם קוביות חציל

ארוחת ערב מהירה ומה זה טעימה....

 החציל נחתך למלבנים בגודל 2*3 ובעובי 1/2 ס"מ פיזרתי עליהם מלח בעדינות.....הכנסתי לתוך צלחת עם קמח לציפוי מלא ואז למסננת להסרת שאריות הקמח...ולשמן עמוק....

במחבת הקפצתי גמבה צהובה קלות ב2 כפות שמן זית והוספתי 1/2 כפית אריסה מתוקה ומלח....הפסטה נכנסה לערבוב קל עם הרוטב.......קישוט באנשובי והגשתי

הקטנים העיפו את האנשובי אבל חיסלו את הצלחת

בתאבון

יום שבת, 14 במאי 2011

קבב ביצי דגים עם פול ירוק וזעפרן

בפעם הקודמת שכתבתי על ביצי דגים....חבר נתן לי רעיון שהוא משתמש בו.....לעשות מביצי הדגים קבבונים.....מנה אסטתית וטעימה....

הפעם בחרתי לשלב את הקבב האדמדם עם פול ירוק והצבע המדהים של הזעפרן.....

מי שאוהב לאכול ביצי דגים ימצא מנה טעימה ומיוחדת בטעם ובצורת ההגשה

מצרכים

1/2 ק"ג ביצי דגים
ראש שום....חצי משאירים על הראש וחצי מקלפים וקוצצים דק
3/4 צרור כוסברה קצוץ דק
1 פלפל אדום מתוק.....חצי חתוך לקוביות וחצי שני לרצועות.
7-8 שערות זעפרן מושרות בחצי כוס מים חמימים
כף פפריקה....אתם תקבעו כמה מתוך זה יהיה פפריקה חריפה
1/4 כוס שמן
חבילה של פול ירוק קפוא....או 800 גרם פול ירוק טרי....אני השתמשתי בסנפרוסט

לעסק....בשלב הראשון אני מכניס לסיר את הפול הירוק, ו- 1/2 מכמות הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל האדום המתוק.....מעל הכל שופך את מי הזעפרן ומים לכיסוי.....לאחר המלחה ראשונית מעביר את הפול להרתחה ותחילת בישול על אש קטנה........

את ביצי הדגים אני שם בקערה ומוסיף את השום הקצוץ.....את הכוסברה שנשארה....את הפפריקה ומלח דק ע"פ טעמכם..ומוססיפים 2-3 כפות שמן..מערבבים טוב טוב ההכל יהפך למשחה הומוגנית .......

פורסים ניילון נצמד ומניחים בעזרת כף על הניילון נצמד......מקפלים את הניילון ....מגלגלים בעדינות וקושרים בקצה על מנת שלא ישתחרר.....אם יש אויר מומלץ לדקור בעדינות עם קיסם......את ה"נקניקיות" להכניס לסיר מים רותחים....בודקים בעזרת לחיצות עדינות מתי ביצי הדגים התגבשו (לי זה לקח 8 דקות)....ומוציאים לקירור.....

לסיר הפול מכניסים את השום את שאר השמן....ואת קבב הביצים......מערבבים את הסיר מידי פעם ומבשלים כ - 1/2 שעה

מצמצמים את הרוטב .....טועמים וממליחים ע"פ טעמכם....

יצא מעולה.....תודה לשף צחי על הרעיון....

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com



הקבב עטוף בנילון נצמד לפני ההרתחה

בסיר

כרכום טרי

במשך שנים הכרנו בארץ הקודש את הכרכום כאבקה צהובה.....לאחרונה החלו לגדל את שורש הכרכום גם בארצנו...אני קניתי  כמה שורשים לבדיקה...הטעם והצבע חלום שאין להשוות לאבקה.....זמין בתקופה הקרובה ומומלץ בחום להחליף את האבקה.....

ניתן להשתמש מגורר בפומפייה עדינה או לחתוך חתיכה מהשורש ולהוסיף לתבשיל....

תהנו...


יום שלישי, 10 במאי 2011

צלי בקר ברוטב פטריות

בשר בקר הוא חובה בתפריט לפחות פעמיים בשבוע.....חשוב שהיורשים יאכלו ואני מקפיד על זה.....זה לא כל כך בעיה כי את יצר הקרניבוריות הם ירשו גם ירשו.....

לשבת קניתי נתח יפה של צלי כתף (מספר 5 בקפואים)...וחככתי באיזה צורה להכין? יש כל כך הרבה אופנים להכנה!!!!....בבהיה במקרר נזכרתי במגש פטריות פורטובלו והפור נפל..................

נתחיל במצרכים

נתח צלי כתף.....אני מעדיף קטן במשקל קילו וחצי.....בדרך כלל מעיד גם על עגל ולא פרה זקנה
מגש פטריות טריות....ע"פ בחירתכם....אצלנו מעדיפים פורטובלו
בצל אחד פרוס
2-3 גבעולי סלרי
2 עלי מרווה...עכשיו בשיא פריחתה וטעמה....מובן שגדל אצלי במרפסת :-)
1 גזר פרוס גס
פלפל אדום חתוך לקוביות
1-2 בצל ירוק חתוך ל - 3-4
המון סבלנות וקמצוץ אהבה

לעסק......מתחילים בטיגון הירקות עם כף שמן בסיר גדול או בווק.....לאחר כדקה מכניסים את הנתח,  אני הכנתי רק חצי כי בהמשך השבוע לא יהיה מי שיאכל......מטגנים אותו עם הירקות 7-9 דקות....ואז ממלאים מים בסיר ומבשלים כ - 40 דקות....עד שכל הנתח מבושל עד המרכז.....מוציאים ומקררים על קרש חיתוך...




במחבת מקפיצים את הפטריות בשמן זית ומעט טימין טרי.....כן כן גם הוא פורח וגדל במרפסת.....3-4 דקות ומורידים מהאש......



הטימין פורח במרפסת

את הבשר פורסים בעובי של עד סנטימטר......תשימו לב שלא יהיה עבה מידי....את הנוזלים מהסיר מסננים וסוחטים היטב את הירקות ששחו עם נתח הבשר......בסיר הבישול מסדרים את נתחי הבשר הפרוס.....מעליהם שופכים את הנוזלים.....את קוביות הפילפל והפטריות המוקפצות........מרתיחים ועל אש קטנה מבשלים שעה ורבע ואז מתחילים לבדוק את הבשר אם הוא רך....אם לא מוסיפים 1/4 שעה ובודקים שוב......במידה והבשר רך....ממליחים בעדינות ומצמצמים את הרוטב.....מכבים ומגישים.......אני בחרתי עם אורז...אבל ניתן להגיש עם כל תוספת כלבבכם...........

זה לא טעות...התבלין היחיד זה מלח......את הטעמים של המנה אנו מקבלים מירקות השורש...מעשבי התיבול...ומנתח הבשר עצמו.
בתאבון.... 

מעוניינים לקבל את המתכונים למייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com

הנתח

הנתח בטיגון הראשוני...אש חזקה לא לפחד...אבל להשגיח :-)
המרווה בשיא פריחתה.............יפה וגם טעים

יום ראשון, 8 במאי 2011

זיִתוּן - הזיתים של סבתא מסעודה

את הזיתים שמצולמים הכינה תיבדל לחיים ארוכים סבתי מסעודה.......את הזיתים היא מכינה לאזכרה המשותפת לאבי ז"ל ולסבי ז"ל....שנפטרו באותו יום בהפרש של שנה....כמו שנאמר בחייהם ובמותם לא נפרדו.....

אצל המרוקאים נהוג בערב האזכרה לערוך סעודת מצווה.....ארוחה שבד"כ מבשלים בבית...והאוכל חייב להיות פשוט ...אבל מה זה  טעים..... אסור שיהיה פספוס באזכרה מרוקאית.......אומנם באזכרה ישנם עוד מוטיבים דתיים....אבל האוכל חייב להיות מדויק......

את הזיתים סבתא כובשת בעצמה....ובעונה הבאה אלך לצלמה בעזרת ה' ואעלה פוסט בנושא.....

את הזיתים מגלענים........ניתן להשתמש בקופסת שימורי זיתים ללא גרעינים....הטעם לא יהיה אותו טעם .....אבל לא לכל אחד יש סבתא מסעודה...:-)

לאחר שהוצאנו את הגרעינים שוטפים את הזיתים להוצאת המרירות....ומרתיחים ושופכים את המים 3 פעמים.....צריך שתישאר מרירות עדינה...זה מה שנותן את הטעם המיוחד.....

לאחר השטיפות מכניסים כ-ק"ג אחד של זיתים ו3 עגבניות אדומות מרוסקות לסיר.....מוסיפים כף לא גדושה של פפריקה מתוקה ו -4-6 שיני שום ...כתושים או שלמים ע"פ בחירתכם......1/4 כוס שמן וכליטר מים והולכים לבישול של כ - 40 דקות עד שעה.......מצמצמים את הנוזלים עד כמעט אפס נוזלים.....

מגישים חם כתוספת או קר כסלט.......

טעים טעים טעים.....בתאבון




שיר לאבא

יום שבת, 7 במאי 2011

נשנושי פול ירוק

את החטיף הנפלא הזה מגישים בדרך כלל במימונה.....ואז תוך חודש או חודשיים הוא נעלם עד לשנה הבאה....

התמונה צולמה בבית אחותי שטרחה להכין.....אחלה נשנוש...וכל הזכויות שלה :-)

אז לעסק.....מקלפים פול ירוק מ- 2 קליפותיו ומפרקים ל-2 אונות....את הפול מטגנים בשמן עמוק שרתח ואז הונמכה האש (שלא ישרף )....כשמתחיל לשנות גוון מוציאים לנייר סופג......אחרי שמתקרר ממליחים ומכניסים לכלי לאכסון......

אצלי לא מצליח להחזיק יותר מיומיים,  אבל אני מאמין שניתן להחזיקו אפילו שבועיים בהקפאה...

אחלה נשנוש טעים וממכר...

תהנו....


יום שישי, 6 במאי 2011

שמן זית וצדיקים - TERRAOLIVO 2011

טלפון שקבלתי מאריאלה פיקסלר להזמנה לארוחת טעימות לקראת ערב הגאלה לתחרות שמן הזית הבינ"ל TERRAOLIVO 2011 התבררה כאחד הערבים המוצלחים והמרגשים שהייתי בהם....אוכל מעולה שעוד מעט נתעכב עליו ואנשים .....ללא מילים ואוירה מעולה כשעל הכל מנצחים "מרום תקשורת"....אם זה היה הקדימון לתחרות אז אני ממליץ להקדים ולרכוש כרטיסים........

אז כך השנה זו השנה השניה שבה מתקיימת התחרות הבינ"ל.....מאות שמנים נרשמו לתחרות ממדינות מכל העולם......גם מלבנון ועוד שכנים נוספים.

התחרות תתקיים במלון ענבל בירושלים בין התאריכים 15-18 במאי. התחרות תכלול שלושה ימי שיפוט שתעשה ע"י שופטים בינ"ל, ועידה מקצועית בנושא שמן זית ותכלול גם טעימות שמן זית.....ב - 18/5 תתקיים ארוחת גאלה מפוארת בתפריט משודרג.....בניצוחו של שף המלון.....שף מוטי בוחבוט המדהים.....שיחברו אליו השף קונדיטור מיקי שמו והכוהנת הגדולה פיליס גלזר.

כל הרווחים מערב הגאלה יתרמו ל"בית של סוזן"  עמותה ירושלמית של צדיקים המשקמת בני נוער בסיכון, ע"י העסקתם ביצירת כלי אומנות ותכשיטים.

קיבלנו הסבר קצר ומרגש על העמותה, מטרותיה והפעילות שהי מבצעת עבור בני הנוער....פשוט מרגש .....היצירות אותם הם מיצרים ...מדהימים.....אין מילים......בטוח שאתקל בהם בקרוב.....ממליץ להפיץ ולנסות לעזור ולהכיר את העמותה.

לחברים שירכשו כרטיסים לערב הגאלה תוגש ארוחה מדהימה שרקח השף כאשר המוטיב המרכזי הוא שמן זית זני....אנחנו פחות הרגשנו את המוטיב המרכזי במנות.....אבל כמו שכבר תראו בתמונות מטה מי שיגיע יזכה לחוויה קולינרית בלתי נישכחת....תןדה לשף בוחבוט .......החלומות הלילה היו יותר מוצלחים בזכותך.

תודה לך אריאלה תודה טדי תודה רוטב תודה גברת O.K.....ותודה לכולם על ערב כלבבי טעים ואיכותי...יכולנו להשאר עוד שעתיים ולשוחח על הפורנוגרפיה הקולינרית הנהדרת שחווינו בערב.....תודה לשף מוטי בוחבוט ולכל צוות המלון...לי זה עשה טעם של עוד.....ואתם הגיעו לערב הגאלה תהנו וגם תתרמו למטרה נעלה....

מבחר המנות שיוגשו בערב הגאלה......מזכיר כל ההכנסות קודש עבור הבית של סוזאן....תהנו


 טרטר פורל ברנואז ירקות שורש ותלתלי בצל ירוק, אנדיב, תחמיץ הדרים

מלפיי כבדי עוף, צטני אגסים, צ'יפס שקדים בויניגרט ליים ושמן זית מזן נבאלי


נתחוני סלמון במשרה הדרים, קרם אפונה ברוטב יין לבן, זעפרן ושמן פישולין


פילה בקר מונח על תבשיל חיטה מזרחית ברוטב יין אדום ושמן נבאלי-----מנה שרק בשבילה שווה להגיע לארוחת הגאלה...החיטה אל-דנטה ומתובלת בדיוק....והפילה.....נימוח ועשוי בדיוק במידה

ספלי מוס שוקולד, פרופיטרול נוגט וקפה , סלט פירות וקינמון -קינוח אגדי מדהים....כדורון השקדים הזכיר לי זמנים נשכחים.....החיבור פשוט מושלם.....לא הורגש החיסרון של קינוחי הפרווה----מושלם---

מקרון תפוז, מרקיז שוקולד ברוטב גראנדין

יום שלישי, 3 במאי 2011

עוף ממולא בדברים טובים

את המנה הזאת רקחתי לשבת ויצא מעולה.....

רק מתחיל להתחמם והחמין נוטש את מטבחי עד לגשם הראשון.....העוף הממולא יצא מצויין כולם אהבו....

אז כך.....לוקחים עוף ועושים לו מסז'  ....בקערה מערבבים שמן זית, פפריקה מתוקה סילאן ומלח....וממששים את העוף בפנים ובחוץ.....

למילוי....

אורז (מוכן) 2 כוסות
3-4 פטריות שהקפצנו במחבת עם מעט שמן
גזר בינוני מגורר
2 בצלים מטוגנים
מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור....וממלאים בתוך העוף.....תקשרו לו את הרגלים ואת הפתח בעזרת קיסם

אני הוספתי מסביב חצאי תפו"א קטנים עם שמן זית מלח טימין ומעט רוזמרין........הכל התכסה ברדיד אלומיניום ונכנס לשעה ורבע על 180 מעלות.......

אני הוספתי לתבנית מעט מים שיעזור לבישול.......

אחרי הבישול מוסיפים עוד כמה דקות לצרוב טיפה את העוף....

חותכים ומגישים עם סלט קטן......מעולה

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com

יום שני, 2 במאי 2011

פילה מוסר משודרג בצרמלה

כמו שהבטחתי אסביר בדיוק מה הכנתי לאודישנים ......לקחתי מנה שהיא פשוטה לכאורה.....דג מטוגן שכילד הינו חוזרים מבית הכנסת אחר הצהרים בשבת הינו אוכלים ......מנה טעימה ופשוטה...ואינה מצריכה חימום.

טעמי הילדות של כל מיני מאכלים הם לעניות דעתי מה שמשפיע על העושר הקולנרי שלנו כבוגרים.......

אז לקחתי כף אריסה מרוקאית הוספתי כפית כמון כף חומץ וכף מיץ לימון טרי......הכל עורבב והצרמלה מוכנה....

לפסטו ....2 חופנים של עלי בזיליקום טריים...50 גרם קשיו שקליתי ו - 50- גרם  צנוברים קלויים....הצטרף לבלנדר 3/4 כם שמן זית ומלח גס......נטחן 2-3 דקות והפסטו מוכן........

במחבת עם שמן זית התווספו נתחי פילה מוסר מומלחים בעדינות...לטיגון של 2 דקות מכל צד............

מעל לדג הונח סלט פלפלים שהוכן מ-2 פלפלים צבעוניים שנשרפו בגז והוכנסו לשקית הזעה....בנוסף פטריית פורטובלה נקצצה והוקפצה בשמן זית ומלח גס......אז ערבבנו את הפלפלים והפורטובלה....תיבלנו במלח לימון ופילפל לבן וענפון טימין....וסלט הפלפלים מוכן............

להרכבה.......כפית צרמלה על הצלחת....מריחה בעזרת מברשת לכל אורך המצלחת עם השארת מירב המסה במקום בו יונח הדג.....מעל הצרמלה 1/2 כפית פסטו ואז הדג......מלטפים את הדג מלמעלה במעט צרמלה ומוסיפים את סלט הפלפלים המוצלח.......קישטתי בעלי טרגון והגשתי......

זוגתי טעמה ואישרה.....כמו שכל אישה מרוקאית אומרת תקשיב לאישה ותצליח.....וזה נכון....

שיהיה לכם בתאבון ותודה על כל הפרגונים.............

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com